Keskustelu hallituspohjasta jatkuu

12.2. 11:36

Kiitos, Laura, vastauksestasi (SK 10.2.) avoimeen kirjeeseeni (SK 8.2.), ja kiitos Satakunnan Kansalle, että tämä keskustelu on mahdollista.

Äänestäjät lopulta ratkaisevat, mikä puolue on vaalien jälkeen suurin ja aloittaa hallitustunnustelut. Vastauksesi, Laura, kertoo selkeästi, että kokoomus ei ole sinun mielestäsi sopivin hallituskumppani perussuomalaisille.

Siinä ei ole mitään pahaa, että asetat SDP:n etusijalle, mutta sitä en hyväksy, että leimaat kokoomusta. Talouskritiikkisi osuu myös niin kutsutusti omaan nilkkaan, sillä kuten olen jo todennut, puolueesi entisen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon verolinja on lähes yhteneväinen kokoomuksen verolinjan kanssa.

Tavoitteena on parantaa työllisyyttä keventämällä verotusta kautta linjan, koska työn verotus on haitallista kaikissa tuloluokissa. Myös eläkeläisille. Veronkevennys katetaan kiristämällä haittojen, päästöjen ja kulutuksen verotusta.

Kokoomus on oikeudenmukaisuuden puolue. Suomessa on yhä yhdet maailman jäykimmät työmarkkinat, työtä välttämään kannustava verotus sekä kannustinloukkuinen tulonsiirtojärjestelmä.

Sipilän hallituksen aikana talous ja työllisyys saatiin nousuun, köyhyys laskuun, aivovuoto vähenemään ja julkinen talous lähes tasapainoon. Nykyhallitus olisi voinut jatkaa samoin.Mutta miten kävi?

Suomi on ottamassa 40 000 miljoonaa euroa uutta lainaa. Velkaantuminen aloitettiin jo ennen pandemiaa ja sotaa, vuonna 2019. Suomalaisten saamat palvelut eivät silti ole parantuneet.

Korkomenoja maksetaan valtiovarainministeriön arvion mukaan tänä vuonna 2,6 miljardia euroa. Kolminkertaisesti viime vuoteen nähden. Tuolla rahalla voisi palkata yli 50 000 lähihoitajaa!

Kokoomus ei hyväksy sitä, että joudumme ottamaan uutta velkaa korkojen maksuun. Palveluita ei voida turvata, jos emme katkaise velkaantumiskehitystä.

Totesit, Laura, että kokoomus ei myöskään olisi arvopuolue. Ilmeisesti tarkoitat translakiäänestystä. Translakiesitys oli kokoomuksen kansanedustajille niin kutsuttu omantunnonasia, eikä kysymys ollut puolueen linjasta. Olisin itse äänestänyt lakiesitystä vastaan, ja korjannut ihmisoikeuskysymykset eri tavalla.

Kokoomus on arvopuolue. Kokoomuslaisia arvoja ovat muun muassa yksityisomistuksen suojan ja henkilökohtaisen koskemattomuuden loukkaamattomuus.

Suomen pitää huolehtia kansalaistensa perustarpeista – turvallisuudesta, koulutuksesta ja palveluista. Suomen pitää huolehtia heikoimmistaan. Hallitusyhteistyössä perussuomalaisten kanssa tämä olisi mahdollista.

Jouni Lehtimäki

varatuomari, oikeustieteen lisensiaatti, eduskuntavaaliehdokas (kok.)

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut