Sisulla ja tarmolla kyllä pärjätään – nostetaan rimaa!

12.2. 9:32

Vuosi on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Yrittämisen ja yleisen talouden haasteet muuttuvat vuosi vuodelta entistä mutkikkaimmiksi ja ennustettavuus vaikeutuu. Maassamme käydään keväällä eduskuntavaalit, jotka omalta osaltaan linjaavat seuraavien vuosien yleisen ilmapiirin kasvualustan.

Yrittäminen, jos mikä, on raju laji. Siinä tarvitaan rohkeutta, kekseliäisyyttä ja ennen kaikkea uskoa tulevaisuuteen. Tulevat edustajat ovat paljon vartijoita, jotka omalta osaltaan luovat juuri tuon tulevaisuuden uskon alustan. Kannustankin kaikkia aktiivisesti haastamaan ehdokkaita juuri tuon yleisen ilmapiirin rakentamisen vinkkelistä.

Suomi on hyvä maa yrittää ja luoda työtä, toimeentuloa sekä vaurastua, kun alusta on kannustava kaikkia yrityksiä kohtaan tasapuolisesti. Julkiset kilpailutukset ovat olleet lähes päivittäin puheenaiheina. Siinä varmaan olisi peiliin katsomisen paikka monilla päättäjillä.

Olemme yhdessä niin elinkeinoelämä kuin työmarkkinajärjestöt sekä julkisyhteisöt rakentaneet järjestelmän, joilla kilpailutukset suoritetaan. Ei niissä nyt mitään suuria valuvirheitä ole, jos vain osataan ne oikein laatia ja kriteerit rakentaa avoimesti. Ei myöskään pidä lähteä ampumaan omaan nilkkaan entisajan siltarumpupolitiikalla. Kyllä vapaa markkinatalous, joka tänne on luotu, pitää olla jokaisella takaraivossa.

Ollaan tyytyväisiä, että kilpailua on ja yritykset tarjoavat palveluitaan laajemminkin. Ei se ole päättäjien tehtävä rakennella himmeleitä, jotka estävät yrityksiä tarjoamasta palveluitaan, joihin kykenevät. Kyllä yritykset osaavat itse arvioida mihin pystyvät, kun vain täyttävät lain vaatimat kriteerit. Kyllä kaikkien kokoisille yrityksille riittää julkisia tarjouspyyntöjä, jos vain tahtoa löytyy.

Hyvinvointialueet aloittivat toimintansa vuodenvaihteessa, ja toimintoja kehitellään ja ajetaan uusia toimintamalleja sisään. Jokainen ymmärtää käynnistämisen alkukankeudet ja kuopat. Tuskin nekään kuopat mitään vaikeita ole ylittää, kun tahtoa löytyy.

Terveyspalveluiden kilpailutukset ovat usein keskiössä, kun tapaa alan toimijoita. Keskustelut kääntyvät kriteereihin, julkisen ja yksityisen toimijoiden vertailuun niin toiminnan laadussa kuin kustannuksissa.

Tuskin sekään vastakkainasettelun keskustelu ole tyhjästä tullut. Ei tämäkään mitään avaruustiedettä ole. Laitetaan asiat kuntoon ja selkeät mittarit, jotka ovat avoimesti saatavilla kaikille.

Julkinen päätöksenteko ja kulurakenne pitää olla läpinäkyvää. Se tukee ja kannustaa kaikkia kehittämään toimintojaan entistä tuloksellisemmaksi. Ei tässä hetkessä ole varaa jäädä valittamisen tielle. Tehdään yhdessä tästä maasta entistä parempi paikka yrittää, luoda työtä ja toimeentuloa. Yhdessä sen teemme.

Lopuksi kannustankin kaikkia aktiivisen ja rakentavaan vuoropuheluun sekä intoa vaalikentille kaikille ehdokkaille ja tukijoukoille.

Kevättä odotellen yhdessä kyllä pärjätään.

Antti Simula

puheenjohtaja

Rauman Yrittäjät

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut