Wahlman vastaa Tanttiselle: Himmelin kehittämistä alettiin työstää jo vuosia sitten

11.2. 5:00

Markku Tanttinen otti kantaa (SK 9.2.2023) allekirjoittaneen mielipidekirjoitukseen. Tanttisen esille tuomat asiat olivat pitkälti virheellisiä. Vertasin asioiden hoitamisprosessia Tampereen ja Porin välillä. Tanttinen totesi, että ”asiassa on vinha perä.” Eli olin mielipiteineni oikeassa.

Markku Tanttinen nosti jälleen esille Himmelin, joka on Sampolan Palvelukeskus Oy:n omistama kiinteistö. Asiassa oli selviä asiavirheitä, jotka on syytä korjata.

Himmelin kehittämisen työryhmän perusti kaupunginhallitus ja nimesi sen koordinaattoriksi Marjukka Palinin, jonka johdolla kehittämistä työstettiin ahkerasti ja laaja-alaisesti. Tästä valmistui esitys luoda Himmeliin uusi sote- ja gerokeskus tulevalle hyvinvointialueelle.

Perusturvalautakunta päätti, että Himmelin vuokraamisesta luovutaan kesällä 2021. Ei olisi ollut kiire luopua vielä tällöin.

Himmelin ollessa toiminnassa sen kiinteistöhoito hoidettiin kaupungin omana työnä, ei yhtiön. Himmelin kehittämistä on siis alettu työstää jo useampi vuosi sitten. Peruskorjaussuunnittelu päästiin käynnistämään viime syksynä. Suunnittelu keskeytyi (toistaiseksi) hyvinvointialueen palveluverkkoselvityksen keskeneräisyyteen. Yhtiön omistajana kaupungin ratkaistavaksi tulee, mitä toimintaa Himmelissä jatkossa aiotaan toteuttaa.

Olen Tanttisen kanssa samaa mieltä, että pääkirjasto tulee vihdoin ja viimein saneerata, mutta miten. Oma kantani on, että ulkomuoto tulisi säilyttää. Sillä on oma rakennustyylinsä, johon kuuluu viereinen, nykyään Satakunnan yhteisökeskuksen toiminnassa oleva rakennus.

Kirjaston sisätilat tulee uudistaa nykyaikaiseen muotoon. On puhuttu jopa 31 miljoonan euron korjausinvestoinnista. Saneeraus kestää ilmeisemmin noin kaksi vuotta. Mihin laitetaan kirjaston väistötilat? Vaihtoehtoja on monia, kuntalaisetkin ovat esittäneet useita.

Poliittisena toimijana Tanttinen tuo minusta itsevaltiaan kuvan. Nyt pitää muistaa, että vaikka toimin SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtajana 22 vuotta, kaikki asiat sovittiin hallituksessa yksimielisesti ja meitä oli hallituksessa 11 henkilöä.

Valtuustoryhmässä, jossa olin puheenjohtaja 12 vuotta, äänestettiin ja enemmistön mielipiteen mukaan mentiin. Olen aina pyrkinyt sovittelemaan sellaisen päätösesityksen, joka saa mahdollisimman suuren enemmistön.

Kuntavaaleissa olen kuntalaisilta saanut 42 vuotta luottamusta. Viime vaaleissa sitä ei tullut riittävästi. Hyvä näin. Meillä Porissa menee kohtuullisen hyvin, uusille poliitikoille ja virkamiehille toivotan onnea ja menestystä työhön. Olen antamassa täyden tuen edellä mainituille tahoille.

Esa J. Wahlman

kunnallisneuvos

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut