Poriinkin tarvitaan nopeita päätöksiä ja yhtenäinen maali

Nyt meillä porilaisilla virkamiehillä ja etenkin poliitikoilla on pohdinnan paikka ja yhteen hiileen puhaltaminen.

3.2. 20:54

Olimme ystäväni kanssa lounaalla ja hän oli ottanut mukaan Helsingin Sanomien lehtileikkeen 29.10.2022 aiheesta HS Visio. Keskustelumme alkoi siitä, voisimmeko täällä Porissa oppia kirjoituksesta jotain. Artikkelin sanoma oli Timo Antikaisen ”On pystytty tekemään ripeäasti isoja päätöksiä”. Antikainen on syventynyt Tampereen päätöksentekokykyyn. Lainaan artikkelista meille porilaisille oleellisinta kohtaa:

”Nopea päätöksentekokyky on kaupungille leimallista. Poliittiset puolueet ovat aina löytäneet yhteisymmärryksen.”

”Moneen muuhun kaupunkiin verrattuna Tampereella on pystytty tekemään ripeästi isoja päätöksiä, joilla on päästy eteenpäin hankkeissa”, Antikainen sanoo.

Miksi tamperelaiset ovat niin nopeita päättämään?

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäellä on siihen selitys. Kaikki perustuu luottamuspääomaan. Tampereella on historian saatossa pitänyt oppia sovittamaan yhteen hyvinkin vastakkaisia poliittisia näkemyksiä.

Tämä on opettanut etsimään yhtenäisiä näkökulmia. ”Siitä on tullut osa meiän tamperelaisten dna:ta”, Heinimäki sanoo. Kuulostaako tämä kaikki liian hyvältä, ja voiko se jatkua?

Keskusteluun liittyy mukaan johtava asiantuntija Timo Aro konsulttitoimisto MDI:stä. Aro kehuu Tampereen kaupungin poliittista ja virkamiesjohtoista toimintaa.

Keskustelussamme ystävän kanssa nousi esille, eikö Timo Aro voisi konsultoida asiasta Porissakin Tampereen opein. Me jokainen tiedämme Porin tämän hetkisen päätöksentekokulttuurin ja poliittisen luottamuksen toisiinsa. Varmasti voimme todeta, että parantamisenvaraa löytyy. Siihen meillä on nyt oiva mahdollisuus, kun virkamies(henkilö)kunnassa tapahtuu henkilömuutoksia.

Suuret haasteet odottavat etenkin rakentamisessa ja saneeraustoiminnassa.

Kaikkien tiedossa on päiväkotien rakentaminen, koulukiinteistöjen rakentamisen ja saneeraamisen loppuunsaattaminen. Pääkirjaston saneeraaminen tai uuden rakentaminen, Himmelin kiinteistön nopean käytön saaminen alulle. Palloiluhallin, urheilutalon, Kirjurinluodon kioskin saattaminen eteenpäin ja lopulliseen kuntoon.

Nyt meillä porilaisilla virkamiehillä ja etenkin poliitikoilla on pohdinnan paikka ja yhteen hiileen puhaltaminen. Näin turvataan parhaat lopputulokset toiminnallemme.

Esa J. Wahlman

kunnallisneuvos

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut