Mies tai poika voi myös tulla raiskatuksi tai seksuaalisen ahdistelun uhriksi

On myös hyvä kiinnittää huomiota omiin sanomisiin, koska sanallinenkin ahdistelu on rangaistavaa, oli se sitten vitsiä tai päihteiden vaikutuksen alaisena sanottua.

Kirjoittajan mielestä on väärin, että nykyisissä sukupolvissa lietsotaan stereotypiaa, kuinka miehet eivät saisi olla heikkoja tai että he olisivat jollain tavalla pahoja vain siksi, kun jotkut muut tekevät pahoja asioita tai käyttäytyvät epäesimerkillisesti.

2.2. 19:15

Mielestäni poikien ja miesten seksuaaliseen ahdisteluun ja häirintään pitäisi puuttua yhtä vakavasti kuin naisten ja tyttöjen.

Tällä tarkoitan sitä, kun yleistetään sitä, kuinka muita kuin naisia ja tyttöjä ei ahdisteltaisi yhtä paljon, tai nainen ei voisi raiskata miestä tai mies olisi vahvempi kuin nainen eikä miesten välistä ahdistelua tai seksuaalista häirintää tapahtuisi yhtä paljon.

Todellisuudessa alaikäisiin poikiin kohdistuu myös seksuaalista häirintää ja ahdistelua niin somessa kuin oikeassakin elämässä ja se voi olla teini-ikäiselle pojalle traumaattinen kokemus.

Moni teini-ikäinen poika ei välttämättä uskalla asiasta sanoa sen takia, koska stereotypiaa esiintyy nuorten keskuudessa niin paljon, joka luo mielikuvia, kuinka pojat ja miehet olisivat jollain tasolla vahvempia. Monissa nuorten piireissä sitoo vahva niin sanottu ”rooli”, jonka takaa ei heikkous ja pelko saa näkyä koska halutaan hakea yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Niin somessa kuin oikeassakin elämässä puhutaan usein, kuinka miehet ja pojat raiskaa ja ahdistelee naisia tai tyttöjä, ja yleistetään sillä miten kaikki olisivat samanlaisia. Olen sitä mieltä, että pitäisi ottaa huomioon se, kuinka moni mies tai poika kokee täysin samoja asioita yhtä paljon kuin naiset ja tytöt. Otetaanko nämä asiat todellisuudessa vakavasti?

Mielestäni se on väärin, että massan mukaan joku sukupuoli olisi toista parempi tai heikompi. Nykyisissä sukupolvissa lietsotaan stereotypiaa, kuinka miehet eivät saisi olla heikkoja tai että he olisivat jollain tavalla pahoja vain siksi, kun jotkut muut tekevät pahoja asioita tai käyttäytyvät epäesimerkillisesti.

On tärkeää, että jokainen kokee olonsa turvalliseksi puhua näistä asioista ilman, että se vaikuttaa yhteenkuuluvuuteen. Sekä tärkeää ottaa huomioon se, että kuka vaan voi kokea tällaisia hirvittäviä asioita jotka voivat olla todella arkoja ja traumaattisia kokemuksia kenelle tahansa ja kun nämä asiat nostetaan esille ja niistä puhutaan, on se auttava keino siinä mielessä, että uhri kokee, että ei ole ainoa, jolle tällaista tapahtuu tai että ei olisi asian kanssa yksin. Koska kuinka usein näistä asioista vakavasti puhutaan.

Mielestäni olisi tärkeää puhua siitä, miten seksuaalinen kanssakäyminen niin sanallisesti kuin fyysisesti pitäisi tapahtua tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti. Oli kyseessä mikä sukupuoli tahansa niin seksuaalinen kanssakäyminen pitää tapahtua molempien osapuolten suostumuksella. On myös hyvä kiinnittää huomiota omiin sanomisiin, koska sanallinenkin ahdistelu on rangaistavaa, oli se sitten vitsiä tai päihteiden vaikutuksen alaisena sanottua.

Riku

Kangasmetsä koulu 9G

Alla lisää koululaisten kirjoittamia mielipiteitä:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut