Yläasteikäisillä ei pitäisi olla välituntialuetta

Ulkona kylmässä vesisateessa seisominen nälkäisenä ja tylsistyneenä ei piristä kenenkään mieltä, vaikka se on välitunnin tarkoitus.

”Opettajat sanovat rajoitetun koulualueen olevan turvallisuussyistä olemassa ja ala-asteikäisten kohdalla ymmärrän tämän käytännön.”

2.2. 13:45

Kouluissa on merkittynä välituntialue, josta poistuminen koulupäivän aikana on rangaistava asia. Kun käyt kotona hakemassa liikuntavaatteet tai kaupassa ostamassa välipalaa, niin Wilmaan pamahtaa koulun alueelta poistuminen ja jälki-istuntolappu laitetaan mukaan kotiin vietäväksi.

Ulkona kylmässä vesisateessa seisominen nälkäisenä ja tylsistyneenä ei piristä kenenkään mieltä, vaikka se on välitunnin tarkoitus. Välitunnille lähteminen ja jokapäiväinen opettajien urakka tyhjentää koulun käytävät oppilaista helpottuisi, kun jokainen saisi tehdä välitunneilla mitä itse haluaa.

Opettajat sanovat rajoitetun koulualueen olevan turvallisuussyistä olemassa ja ala-asteikäisten kohdalla ymmärrän tämän käytännön. Mielestäni 14–16-vuotiaat nuoret osaavat kulkea turvallisesti ilman valvontaa. Liikumme me vapaa-ajallakin ulkona ja kuljemme koulumatkat yksin. En ymmärrä, miksi välitunnin aikana ulkona kulkeminen olisi vaarallisempaa.

Työpaikallakin on merkittynä ruokatunti, jonka saa käyttää missä ja miten haluaa. Yläkouluissa voisi olla samanlainen käytäntö. Tätä voisi kokeilla ottamalla rajatun koulualueen pois ensin esimerkiksi vain 8.–9.-luokkalaisilta ja samalla vastuu siirtyisi koululta nuorelle itselle.

Ida Borgersen

Kaarisillan yhtenäiskoulu 8A

Alla lisää koululaisten lähettämiä mielipiteitä:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut