Ilmastonmuutos ahdistaa

Ilmastonmuutosta pystyisi hidastamaan esimerkiksi siivoamalla omaa ympäristöään.

Kirjoittajat sanovat, että ilmastonmuutosta pystyisi hidastamaan esimerkiksi siivoamalla omaa ympäristöään.

2.2. 13:00

Ilmastonmuutos on asia joka pelottaa ja ahdistaa monia ihmisiä, ja uskon että, moni ihminen haluaisi vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja hidastaa sitä. Tiedämme että ilmastonmuutosta ei voi pysäyttää, mutta ainakin hidastaa.

Monet eläimet kuolevat sukupuuttoon koska niiden elinalueet tuhoutuvat, esimerkiksi jääkarhut ja muut jäätiköllä asuvat eläimet ovat vaarassa. Sodat ovat ikävä aihe kaikille ja eniten maapallolle.

Olemme pian 12-vuotiaita ja meitä ei kuuluisi haitata ilmastonmuutos, mutta sitä ei pysty olla ajattelematta, että tulevat sukupolvet asuisivat ihan karussa ympäristössä.

Ilmastonmuutosta pystyisi hidastamaan esimerkiksi siivoamalla omaa ympäristöään. Meistä välillä tuntuu, että toisia ei edes kiinnosta ilmastonmuutos, mutta jos ei, niin me ainakin olemme valmiita auttamaan. Ilmastonmuutos voi haitata monen nuoren sekä vanhemman ihmisen elämää.

Bensa-autoja voisi korvata sähköautoilla ja kehittää enemmän ekologisia tehtaita, jossa sähköä tuotettaisiin, sähkö on harmi kyllä tällä hetkellä hyvin kallista. Ihmiset voisi kulkea enemmän busseilla, joka olisi parempi, ettei kaikki kulkisi omilla autoillaan.

Ilmasto voi parhaimmillaan pidentää kasvukautta ja mahdollistaa kasvinviljelyn yhä pohjoisempaan, mutta pahimmillaan myös lisätä vieraslajeja ja kasvitautien tuhoa metsissä ja maataloudessa, voimistaa sään ääri-ilmiöitä tulvia, myrskyjä ja niiden aiheuttamia tuhoja.

Voit itse miettiä kuinka paljon olet roskannut ja sillä hetkellä miettinyt, että en mä kuitenkaan voi ilmastonmuutosta hidastaa, mutta mitä jos kaikki ajattelisi samalla tavalla.

Linnea Lehtinen 11v.

Aava Uusi-rantala 11v.

Kyläsaaren koulu luokka 5

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut