Eivätkö miehet pelkää sotaa?

22.1. 21:00

Venäjän raakalaismainen hyökkäys Ukrainaan on tuonut sodan kärsimykset ja tapetut ihmiset eurooppalaisten olohuoneisiin. Sota on nyt lähempänä meitä kaikkia kuin aikoihin.

Hyvin usein uutisoinnissa ja mielipidekirjoituksissa käytetään fraasia, jossa kerrotaan ”lukemattomien lasten, naisten ja vanhusten kärsivän sodan kauhuista”. Mieleen ei voi olla juolahtamatta, eivätkö miehet kärsi sodan kauhuista?

Minkä mielikuvan tämä uutisointi antaa meidän pienille pojille tai nuorukaisille – eikö mies saa tuntea pelkoa ja kauhua sodan kohdatessaan tai sitä ajatellessaan?

Mitä enemmän uutisoinnissa korostetaan lasten, naisten ja vanhusten roolia sodan kärsijöinä – unohtaen pojat ja miehet, sitä enemmän me tuemme ajatusta miesten luonnollisesta paikasta sodassa. Ei tällä tavalla sotia lopeteta.

Jos haluamme lopettaa sodat, on ajateltava, että se koskettaa kaikkia ja herättää meissä kaikissa kauhua – myös miehissä. Otetaan siis jatkossa myös miehet mukaan sodan vastaiseen ja sotia kaipaamattomien joukkoon!

Miika Liimatta

Masku

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut