Uuden ajan alku Porissa

21.1. 21:00

Käynnistynyt vuosi on monella tapaa Porissa uudenlainen, erilainen.

Kaupunginjohtajan valinta oli viime vuoden yksi keskeinen ja suurta huomiota saanut projekti. Kaupunginjohtajan rekrytoinnissa lähdettiin siitä, että asioita voidaan tehdä uudella tavalla. Rekrytoinnissa tehtiin oivalla tavalla myös kaupungin brändityötä sekä markkinointia. Pori noteerattiin. Rekrytoinnissa käytetty Porisuhdeneuvoja toi valtavan lisäarvon koko projektille. Hahmon tekijätiimi onkin ansainnut kaiken sen huomion ja palkintojen määrän, mitä heille on myönnetty kuluneen vuoden aikana.

Maaliskuun alussa Porissa aloittaa uusi kaupunginjohtaja Lauri Inna. Innan ja muun henkilöstön johdolla lähdemme tekemään uutta Poria 2030-luvulle – yhdessä kaupungin strategian mukaisesti.

Hyvinvointialueen käynnistymisen myötä kaupungille jää edelleen tärkeä rooli hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyössä. Kaupunginvaltuusto saakin käsiteltäväkseen Hyvinvointisuunnitelma 2025 -asiakirjan, joka on tässä työssä merkittävä ohjuri.

Sivistyksen ja elinvoiman merkitys korostuvat myös Porin kehittämistyössä. Olen saanut olla mukana monissa neuvotteluissa, joissa usein törmäämme siihen, että meiltä puuttuu oma hankeyksikkö.

EU:n ja kansallisen tason hankerahoitukset tulee käytännössä etsiä ja löytää. Niiden oikea-aikainen hakeminen vaatii omat resurssinsa ja osaamisen: tämä aihe meidän tulee tarkasti suunnitella ja varmistaa. Näillä rahoilla tehdään juuri niitä kehittämisaihioita, jotka vievät ja kehittävät Poria eteenpäin ja nostavat kaupunkiprofiilia. Tällä hetkellä ero muihin kaupunkeihin on vielä liian suuri.

Ei sovi myöskään unohtaa, että erinomaista työtä tehdään jo nyt Prizztechin ja Samkin yksiköissä, mutta lisävahvistukset tulisi kohdentaa Porin omiin kehityshankkeisiin. Tässä annamme valtavan tasoituksen muille kaupungeille, kun meillä ei ole täysipainoista hankeresurssia. Tähän pitää saada muutos.

Rohkeilla avauksilla ja uusilla panostuksilla rakennetaan tulevaisuuden Poria. Lähtökohdat ovat samat kuin muilla kaupungeilla – mahdollisuudet pitää vain osata hyödyntää.

Mari Kaunistola

Porin kaupunginvaltuuston pj. (kok.)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut