Auta kokemuksellasi parantamaan palveluita hyvinvointialueella

18.1. 21:11

Satakunnan hyvinvointialue aloitti toimintansa 1.1.2023 ja haluan hoitaa aluevaltuutetun tehtävääni mahdollisimman hyvin. Tehtävä ei ole helppo, eikä yksinkertainen. Tietoa tarvitaan monesta eri näkökulmasta ja kaikilta toimialoilta, niin terveydenhoidosta ja sosiaalipuolesta kuin pelastustoimestakin – eikä vain virkamiesten näkökulmasta. Jälkimmäiset ovat jääneet yleisessä keskustelussa harmillisesti taka-alalle, vaikka ovat yhtä tärkeitä palveluita asiakkaille kuin terveydenhoitokin.

Nyt informoidaan ihmisiä lausein, että kaikki jatkuu ainakin tämän vuoden ennallaan. Silti osa asioista muuttuu – ja jos kaikki jatkuukin ennallaan, myös asioiden epäkohdat jatkuvat. Pyydänkin, että sinä, joka olet ehkä vammaispalvelun, kuljetuspalveluiden tai vaikka sosiaalitoimen, mielenterveys- tai päihdepalvelujen asiakkaana kokemusasiantuntija, kerrot minulle epäkohdista ja/tai parannusehdotuksistasi niin, että voin nostaa näitä asioita esiin aluevaltuustossa ja omassa ryhmässäni.

Tavoitteenahan on kaikille tasa-arvoiset palvelut ja tasa-arvoinen kohtelu. Sillä ei pitäisi ole merkitystä, missä päin Satakuntaa asut – palveluiden tulisi olla kaikille samanlaiset samoilla säännöillä ja ehdoilla.

Oletpa sitten asiakas tai työntekijä, ota yhteyttä ja kerro kokemuksistasi niin, että voimme oikeasti aluevaltuustossa koettaa vaikuttaa asioihin. Asiakkaiden kokemukset ja tieto ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita, kun rakennamme parempaa tulevaisuutta Satakunnan hyvinvointialueella.

Milka Tommila

aluevaltuutettu (vas.)

milka.tommila@pori.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut