Äänestin kyllä lippakioskin puolesta: Kirjurinluoto kehittyy

12.1. 6:00

Pidän kioskin hintaa itsekin järkyttävänä. Äänestin kuitenkin sen puolesta, miksi tein näin?

Yksi syy tähän oli se, että tekninen lautakunta on tällä valtuustokaudella kunnostautunut todellisena jarruna Porin kehitykselle. Mitkään rakennushankkeet eivät etene maaliin asti.

En tässä kirjoituksessa pureudu tarkemmin näihin syihin, mutta olen teknisen lautakunnan kokouksissa pitänyt monta puheenvuoroa siitä, että nykyään kaikki hankkeet karkaavat pahasti budjetoidusta tai sitten hankintojen kohdalla tehdään virheitä. Tämä on aihe, jonka tiimoilta valtuuston olisi syytä pikimmiten istua alas ja pohtia ratkaisuja sille, miten nykyinen suunta voitaisiin pysäyttää.

Mutta miksi sitten äänestin kyllä, vaikka itsekin pidän hintaa järkyttävän kalliina? Uutisoinnissa on puhuttu lähinnä neliöhinnasta ja tämä ei anna ihan täyttä kuvaa hankkeesta.

On unohdettu, että nyt kioskiin tulee vedet ja viemäröinnit pumppuasemineen. Investoitava infra mahdollistaa myöhempiäkin hankkeita ja varmasti lisää kiinnostusta ideoida muitakin palveluita alueelle. Työntekijät saavat asiaan kuuluvat sosiaalitilat.

Tärkeimpänä pidän, että alueella liikkuvia ihmisiä kioski ja sen tilat palvelevat paremmin. Ja pitää muistaa, että paikka on Porin ykköskohteita, joten kyllä se ansaitsee arvoisensa rakennuksen, eikä mitään rautakonttia, jota paikalle ehdotettiin.

Etelä- ja Pohjoisranta muokataan uuteen uskoon ja tämänkin takia Kirjurinluodon kioski sopii tähän yhtälöön. Missään muualla Suomessa ei yhtä huonosti olla hyödynnetty keskellä kaupunkia virtaavaa jokea ja sen ympäristöä.

Uskon, että kunhan tilat ja kokonaisuus nähdään valmiina, ei kukaan muistele kioskin neliöhintaa. Ja mikä parasta, hanke meni porilaiselle yritykselle.

Sami Viitasaari

teknisen lautakunnan jäsen (sd.)

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut