Katu pitäisi saada kolattua siihen kuntoon, että vaimo saisi ajettua perhefarmarilla Ässien peliin

10.1. 5:00

On taas se aika vuodesta, kun mietin, mihin veroäyrini tässä kaupungissa päätyvät. Eivät ainakaan auraukseen.

Toki asian selittää se, että asumme 3. luokan kunnossapitoalueella, joka on väriltään ruskea. Porin liikenneväylien kunnossapitokarttaa katsellessa eipä siellä paljoa muita värejä näy olevankaan.

Olen huomannut naapurustossa lumikengät jalassa lenkkeillen, että asukkaat hyvin kiitettävästi hoitavat katujen kunnossapitoa omatoimisesti omien kotipihojensa lisäksi. Ja näinhän sitten minäkin, kun haluan oppia paikallisille tavoille.

Joissain muissa kaupungeissa olen kyllä nähnyt Hiluxien liikkuvan niillä syrjäisemmilläkin kaduilla. Täällä Hiluxia vastaa naapurin Reiska pilkkihaalareissa nortti huulessa – toki ilmastoystävällisempi kuin Hilux. Ai niin, mutta eihän niitä kaupungilla olekaan.

Mutta entäs sitten, kun tulee talven ensimmäinen vatsatauti ja ohrankryynivellit valuu lahkeisiin ja kalsarit vastaa väriltään Porin liikenneväylien kunnossapitokarttaa – ja tasoa.

Katu pitäisi saada kolattua siihen kuntoon, että vaimo saisi ajettua perhefarmarilla Ässien peliin. Alkaa liitto rakoilemaan kuin perussuomalaisten rivit kaupunginvaltuustossa, kun vaimo huutaa jo ennen seisomokatsomoon pääsyä.

No, hyötyliikuntanahan nämä kaupunginkin lumityöt pitää ottaa. Ja jospa se patasydänkin alkaisi sykkiä, ellei sitä ennen aortta repeä lumitöiden parissa.

Juha-Pekka Saloranta

3. luokan kunnossapitäjä

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut