Harva edustaa kansaa

6.1. 5:00

Sähkömaksujen kolahtaessa postiluukusta nousee väkisin esiin ajatus, kuka tässä maassa edes edustaa kansaa.

Ne, jotka asuvat kaukolämmön piirissä eivätkä omista autoa, ovat ehkäpä välttyneet energiahintojen pahimmalta kurimukselta, mutta asuntolainojen korot, nousseet elintarvikkeiden ja materiaalien hinnat saavuttavat heidätkin.

Voittajia Suomessa ei pian ole.

Monen vuoden ajan kärkipoliitikkojen maalina tuntuu olevan korkea EU-virka. Siellä maksetaan kuukaudessa yli 20 tuhatta tilille, joten arjen ongelmat ovat historiaa. Enää ei tarvitse lähettää agentteja käännyttämään valtioiden johtajia, vaan se tehdään kameroiden loisteessa.

Globaalit säätiöt ja foorumit toimivat kykyhautumoina. Esimerkkeinä näistä vaikka WEF, Young Global Leaders ja Open Society Institute. Nämä organisaatiot eivät ole poliittisesti puolueettomia, vaan multimiljonäärit rahoittavat näitä omien tarkoitusperiensä ajamiseksi.

Lobbausyritysten keinoin uudet ajatukset syötetään poliitikoille jo aikaisessa vaiheessa, jolloin aatteet, kuten vihreä siirtymä tai ministeri Tuppuraisen (sd.) ”Oma maa ensin ajattelu on vahingollista” -päätelmät käyvät heille järkeen.

Näin kasvatettuina Suomen kärkipoliitikot käyvät sopimassa seuraavat siirrot EU-johtajien kanssa, ja kulku kohti häämöttävää palkkiovirkaa alkaa. Suomen osa on tulla hiljaa haudatuksi Euroopan pohjoiseksi metsäreservaatiksi, josta elintaso laskee ja kansa kurjistuu.

Ehdotankin, että jatkossa jokainen ministerin viran ottava poliitikko saisi sanktioajan, jonka sisällä ei voisi hypätä korkeapalkkaiseen EU-virkaan. Näin saataisiin poliitikot takaisin edustamaan kansaa, ei itseään.

Eerik Heijari

EMBA, kansanedustajaehdokas (kok.)

Eurajoki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut