Putin pilasi joulun ja koko vuoden

5.1. 6:00

Venäjästä tuli hylkiövaltio, kun se aloitti suurhyökkäyksen Ukrainaan. Samalla Venäjä rikkoi kylmän sodan jälkeisen Euroopan turvallisuusjärjestyksen. EU:n ja Venäjän suhde, energiayhteydet ja kaupankäynti katkesivat ja samoin kaikki muutkin kansainväliset suhteet.

Venäjä murhaa ja tappaa siviilejä ja ryöstää, varastaa ja tuhoaa omaisuutta Ukrainassa raaimmalla ja törkeimmällä tavalla. Useita ohjusten aaltoja ammuttiin jouluna ja uudenvuodenaattona Ukrainaan tavallista kansaa vastaan. Kukaan maailmassa ei anna tätä Venäjälle anteeksi eikä varsinkaan Ukraina ei anna anteeksi.

Putin tapattaa myös venäläisiä sotilaita surutta ja häikäilemättä järjettömissä hyökkäyksissä ja vankiloista on myös haettu murhaajat ja tappajat rintamalle. Mitään järkiintymistä ei toistaiseksi näy.

Samaan aikaan kun Venäjän ohjukset ja panssarit tuhoavat Ukrainaa, Venäjän apulaispuolustusministerin vaimo shoppailee vapaasti Euroopassa ja nauttii miehensä keräämästä luksuksesta. Samaan aikaan kun rouva Ivanov asioi jalokiviliikkeessä Pariisissa, Ukrainan Mariupolissa kaivettiin ruumiita Venäjän pommittaman teatterin raunioista.

Putin ja hänen lähipiirinsä on kaiken muun ohella ryöstäneet myös Venäjää vuosikausia.Venäjän oppositio kutsui Putinin varallisuuden kertymistä ”Venäjän suurimmaksi ryöstöksi”.

Oppositiolähteiden mukaan kansalta on pumpattu ainakin 100 miljardia ruplaa (1,12 miljardia euroa) muun muassa pelkästään Putinin huippusalaisen yksityispalatsin rakentamiseen Mustanmeren rannalle.

Ulkoministeri Sergei Lavrovin tyttärelle on ostettu 4,5 miljoonan punnan hinnalla asunto Lontoon hienostoalueelta ja tytär lomailee Välimeren rannoilla saman aikaan kun ihmisiä tapetaan Ukrainassa.

Putinin lähipiirille on ostettu muun muassa Sveitsistä luksusasuntoja ja alppimajoja. Etelä-Euroopasta lähipiirin henkilöille on ostettu kaupunkiasuntoja ja taloja Ranskasta ja Monacosta miljoonien eurojen hinnalla.

Lisäksi Venäjän oligarkit ovat tuhlanneet miljardeja rahaa huvijahteihin ja huviloihin Välimeren alueella.

Venäjä on syyllistynyt niin hirveisiin tekoihin ja omaisuuden ryöstämiseen ja varastamiseen ja koko Euroopan uhkailuun, että Venäjä on saatava kaikesta tästä vastuuseen ja periksi ei anneta Putinin häikäilemättömyydelle.

Pertti Salo

FM, yrittäjä ja opettaja

Eurajoki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut