Muutamia mutkia suoraksi

EU-parlamentti rohkaistui julistamaan, että "Venäjä on terrorismia tukeva valtio". Mutta sehän on itse terroristivaltio, kirjoittaja huomauttaa.

1.1. 20:48

Kun Ukraina sai kesäkuussa USA:lta Himars-raketinheittimiä, se oli isku Putinille. Himarsilla voidaan ampua erilaisia ohjuksia ja raketteja. Sen iskuetäisyys on 300 kilometriä, mutta Ukraina sai vain 80 kilometrin kantaman ammuksia.

Näin Venäjälle annettiin turvaväli, jonka takaa se voi murskata kerrostaloja, sairaaloita, päiväkoteja, rautatieasemia, voimaloita ynnä muuta kaikkialla Ukrainassa.

Jos Ukraina voisi tuhota vaikkapa Venäjän ohjuslavetteja, länsi pelkää, että se saattaisi "eskaloida" eli suomeksi laajentaa sotaa.

Ukrainalaiset ovat kumminkin itse kehittäneet ehkä joistakin neuvostoajan Suhoi-hävittäjistä pitkän kantaman aseita ja drooneja eli lennokkeja.

Omassa kuplassaan harhaileva Ranskan presidentti Emmanuel Macron hortoilee, ettei "Putinia saisi nöyryyttää" ja että Venäjälle pitäisi antaa "turvatakuut" – ilmeisesti Naton laajentumista vastaan. Ranska ja Saksa ovat nirsoilleet Ukrainan auttamisessa toisin kuin vaikkapa Iso-Britannia ja Suomi.

USA:n träkit onneksi pitävät. Sen lupaamat Patriot-ohjuspatterit ovat vahva ase Venäjän terroripommituksia vastaan. Putin pahastui.

EU-parlamentti rohkaistui julistamaan, että "Venäjä on terrorismia tukeva valtio". Mutta sehän on itse terroristivaltio!

Alakoulusta on jäänyt takaraivoon litania iso-, valko- ja vähävenäläisistä eli ukrainalaisista. Eivät he taidakaan olla niitä vähimpiä.

"Eskaloitumisesta" puhuvat tarkoittavat muun muassa ydinaseiden käyttöä, josta Venäjällä päättää troikka. Siihen kuuluu Putinin lisäksi hieman "hitaalta" vaikuttava puolustusministeri, armeijakenraali Sergei Shoigu, joka ei ole koskaan palvellut armeijassa edes varusmiehenä.

Kolmas on asevoimien komentaja, kenraali Valeri Gerasimov, jonka järjenjuoksuun –ainakin selvänä ollessaan – meidän vissiin on tiukan paikan tullen toivomme pantava.

Koska Italia onnistui sössimään pääsynsä Qatariin jalkapallon MM-lopputurnaukseen, intoni pahasti lopahti. Kisassa oli onneksi 3,9 miljoonan asukkaan Kroatia.

Argentiinassa on 46 ja Ranskassa 68 miljoonaa kansalaista, Brasiliassa kaksi miljoonaa rekisteröityä pelaajaa. Tykkäsin olla pienen puolella isoja vastaan.

Kisojen kaksi parasta Lionel Messi ja Kylian Mbappe pelaavat riistovaltio Qatarin omistamassa pariisilaisessa PSG:ssä ja mainostavat Qatar Airways -lentoyhtiötä.

Fifan eli Kansainvälisen Jalkapalloliiton puheenjohtaja, Qatarin Dohaan muuttanut sveitsinitalialainen lakimies Gianni Infantino saattaa johtaa 211 kansallisen liiton organisaatiota aina vuoteen 2031.

Infantinosta piti tulla Fifan uudistaja mafioso Sepp Blatterin jälkeen, mutta toisin käynee. Hän on muun muassa kehottanut Saudi-Arabiaa hakemaan vuoden 2030 kisoja. Hänen outoa "linjapuhettaan" Qatarissa on laajasti paheksuttu.

Infantino on jopa ehdotellut kisojen pitämistä joka toinen vuosi, mikä tietäisi Fifan jo nyt mahtavien rahavirtojen tuplaamista.

Tv-kuvaajat löysivät aina puheenjohtajan katsomosta moitteettomassa sinisessä puvussa kravatteineen – ja valkoisissa tennareissa, joissa hän myös jakoi palkinnot. Mahtoiko kyseessä olla niin sanottu tuotesijoittelu?

Joka tapauksessa maailman suurin urheilulaji ansaitsisi vuosikymmeniä kestänyttä korruptiota terveemmän tulevaisuuden.

SK-tekstarin kirjoittaja nimesi (8.12.) minut – ilman mitään perustetta – "suomenruotsalaisten vihaajaksi" ja toivoi voivansa äänestää RKP:läistä. Minä olen äänestänyt.

Ylen kolumnisti, Talouselämän entinen päätoimittaja Pekka Seppänen tuli johtopäätökseen (13.12.), että "ruotsin kieltä nyt vaan ei enää tarvitse Suomessa eikä edes Ruotsissa". Ruotsin kielen lakiin perustuvan aseman Seppänen nollasi: "Eihän laki ole mikään järkisyy."

Kirjoittaja on SK:n entinen päätoimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut