Vihreä tulevaisuus on lohduton

22.12.2022 6:00

Kanssaihmiset ja minäkin, luonto ja koko ihmiskunta, olemme arvostaneet alkuajoista asti elinehtojamme periaatteella: ”Luonto on luojan ikiliikkuja, ihmisillä on oikeus sitä hyödyntää, mutta ei tuhota.” Tuloksena on ollut korkea hyvinvointi täysin vatsoin.

Kasvun ihme on tuottanut myös välttämätöntä rahaa metsistä ja pelloilta kansalaisten palkanmaksuun. Kukaan ei ole tietenkään halunnut tuhota luontoa, hyvinvointiaan.

Muutos- ja vallanhalussaan vihreä aalto on tarkoitushakuisesti kieltänyt aistimansa ja kokemansa totuuden. Uudeksi totuudeksi metsistä ja pelloista on otettu: ”Luonto on Luojan ikiliikkuja, ihmisillä on oikeus sitä tuhota, mutta ei hyödyntää.”

Kun Venäjän energiahanat Eurooppaan sulkeutuivat, Saksa suurimpana alueemme sähkön tuottajana sulki valtaosan ydinvoimaloistaan ja päätti sulkea loputkin. Vihreiden vaatimuksesta. Järki on kuulemma kumoamassa vihreyden käynnistämällä voimalat.

Sähkövaje kasvoi myös Suomessa, jolloin alan toimijat käyttivät tilaisuutta hyväkseen jättivoitoilla. Fortumkin peittääkseen Uniper-seikkailunsa jäljet. Me jokainen tunnistamme asian kukkarossamme ennen kokemattomalla tavalla. Toivottavasti konkurssiaalto ei tulvi.

Vihreä tulevaisuus on meille kaikille lohduton.

Esko Eela

Säkylä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut