Himmelin kurssi oli väärä

17.12.2022 22:00

Himmelin kohtaloksi tuli sisäpiirin päättämä tyhjennys. Julkisesti annettu kuva siitä tulevan hyvinvointialueen lippulaivana, jossa hoitotyötä tehdään ”non stop” -tyyliin vanhusten ja sairaiden ehdoilla, jääkin toteutumatta.

Itse kaupunginjohtajan suulla ilmoitettiin Porin olevan tässäkin asiassa edelläkävijä Suomessa. Myös Kari Hannus löi rumpua Reposaaren kelluvien huviloiden puolesta avajaispuheessaan, kehumalla edelläkävijän rooliaan, koska muualla ei vesialueita ole kaavoitettu.

Toimintamme maine kärsii, kun perässä tulijoita puuhasteluihimme ei vain löydy. Elinympäristöämme pilaavan toiminnan tänne ottaisimme, muille kunnille kelpaamattomina

Himmelin potilasasuntojen kalusto ja huonekalut on tuhottu. On suuri kynnys käyttöönotolle, jos siihen ryhdytään. Vanhuksilta lopetettiin turvallinen hoito 130 asukaspaikan osalta. Sisältäkin erinomaisessa kunnossa olevat tilat vaihdettiin kotihoitoon. Kotihoidon potilasturvallisuus – esimerkiksi palosuojelu, liikkuminen, lääkintä – jää poliittisessa vastuussa pois. Potilaita vähentämällä pyritään edellisten eduskuntavaalin vaalilupaukset naamioimaan hoidetuiksi.

Markku Tanttinen

kaupunginvaltuutettu (sit./vas.)

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut