Eduskunnan pitää estää hulluttelu metsäluonnon entisöinnissä

17.12.2022 2:00

Suomen päästöt ovat vain yksi miljoonasosa koko maamallon hiilidioksidipäästöistä. Meistä huolimatta ilmasto on yleisen käsityksen mukaan kriisiytynyt. Kaupanteko päästöoikeuksilla jatkuu.

Setä-Samulin taalat ovat herkässä, kun Joe-herra nokittaa ilmastopokerissa biljoonalla taalalla. Se on toistaiseksi suurin satsaus ilmastokriisiin. Monet skeptikot arvelevat, että satsauksen syynä on muutakin kuin ilmaston lämpeneminen. Arvelen amerikkalaisten keksineen uuden laitteen hiilidioksidin puhdistukseen.

Täällä Euroopan puolella Euroopan unionin Ursula van der Leyen lääkärin koulutuksellaan vetäisee esiin valttikorttinsa ja esittää Suomelle miljardiluokkaa olevan ennallistamisohjelman. Ilmeisesti halutaan tehdä Suomen metsistä eurooppalaisten retkeilymaasto. Sitähän se jo nyt on, mutta reitistön kunnostukseen tarvitaan rahaa.

Pieni ripaus kemian tietoa olisi hänellekin hyväksi. Se liittyy suohon. Meillä on suojeltuja soita vaikka Keski-Eurooppaan siirrettäväksi. Suon kemiasta tiedetään se, että märkä suo tuottaa metaania, mikä on pahin ilmaston pilaaja. Kuivattu suo tuottaa hiilidioksidia, mutta sinne kasvatettu puusto sitoo kaiken suosta nousevan hiilidioksidin.

Näin hoidetaan Suomen osalta ilmastokriisiä.

Euroopasta pyritään tekemään hiilivapaa ennen muita maanosia. Tähän pienen Suomen punavihreät rouvat hihkaisevat: me täällä puhtaassa pohjolassa pääsemme eroon hiilestä nopeammin kuin muualla Euroopassa. Tuloksena yhden miljoonasosan poisto koko ilmakehän hiilidioksidin päästöistä.

Eduskunnan pitää estää hulluttelu metsäluonnon entisöinnissä. Entisöinnillä ei ole tulevaisuutta, sillä se on käytännössä mahdotonta.

Ja uutinen täältä puhtaasta pohjolasta: TVO ilmoittaa Olkiluodon alkavan sähköntuotannon valtakunnan verkkoon kuluvan talven aikana. Se tekee lähes hiilineutraalin Suomen. Sitä ihmettä vastustivat vihreät aikoinaan henkeen ja vereen saakka. Siitä huolimatta he saavat nyt ydinvoimalla tehdyn puhtaan Suomen, jonka vesivoimalat takaavat virran riittävän huoltoseisokkien aikanakin.

Suomen osalta ilmastokriisi on näin poistettu päiväjärjestyksestä.

Eelis Pulkkinen

geologi (eläkkeellä)

Orivesi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut