Miksi porilaiset eivät arvosta Satakuntaliittoa?

12.12.2022 21:09

Olin Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana ja kansanedustajana voimakkaasti ajamassa Satakuntaliiton perustamista. Olin myös Satakuntaliiton valtuuston ensimmäinen puheenjohtaja.

Pidän Satakuntaliiton roolia tärkeänä maakunnan edunvalvonnassa. Sen tehtävä on priorisoida ja koordinoida maakunnan hankkeet ottaen tasapuolisesti huomioon Satakunnan kaikki alueet.

Satakuntaliiton nykyinen johto on keskittynyt raumalaisille. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.), hallituksen puheenjohtaja Rainer Lehti (sd.) ja maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä ovat kaikki Rauman seudulta.

Nyt valittu uusi maakuntajohtaja Kristiina Salonen (sd.) on myös raumalainen. Pidän Kristiina Salosen valintaa onnistuneena ja toivotan hänelle menestystä tärkeässä työssä Satakunnan edunvalvonnan johtamisessa.

Satakuntaliiton toimisto sijaitsee Porissa. Missään en ole havainnut, aikooko Salonen muuttaa Poriin. Toki matka Raumalta Poriin on vain 50 kilometriä, mutta viehän edestakainen matka runsaasti aikaa päivittäin.

Antamissaan haastatteluissa Salonen on korostanut kaiken koulutuksen merkitystä ammatillisesta koulutuksesta yliopistolliseen opetukseen. Minusta tuo on hyvä lähtökohta Satakunnan kehittämiselle.

Erityisen heikoissa kantimissa on yliopistollinen koulutus. Rauman OKL ja Porin yliopistokeskus ovat vaarassa joutua Turun yliopiston rahoitusvajeen paikkaamisen kohteeksi. Nyt ei pidä supistaa Satakunnan yliopistokoulutusta, vaan laajentaa sitä tavoitteena Satakunnan yliopisto.

En voi olla ihmettelemättä sitä, että porilaiset vaikuttajat eivät ole olleet kiinnostuneita Satakuntaliiton johtotehtävistä. Toivottavasti tämä ei ole osoitus Satakuntaliiton työn väheksymisestä.

Satakuntaliitto on tärkein väline maakunnan edunvalvonnalle.

Mikko Elo

valtiopäiväneuvos

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut