Satakunnan yliopisto – vihdoinkin?

12.12.2022 21:37

Kun selvitysmies Kalervo Väänäsen taannoinen selvitys Satakunnan korkeakoulutuksen kehittämisestä julkaistiin puolisentoista vuotta sitten, kirjoitin tämän lehden sivuilla, että nykyinen tilanne yliopistokeskuksen suhteen on hyvä.

Mutta tilanteet muuttuvat. Uhka siitä, että Rauman opettajankoulutus lakkautettaisiin emoyliopistonsa Turun yliopiston toimesta, on mielestäni tehnyt ajatukset Satakunnan omasta yliopistosta pakolliseksi tavoitteeksi Satakunnan elinvoimaisuudelle. Jotta Satakunta voi varmistua yliopistotasoisen opetuksen järjestämisestä tulevina vuosikymmeninä yhä niukemmaksi käyvässä resurssitilanteessa, on sen otettava tilanne omiin käsiinsä ja perustettava Satakunnan yliopisto.

Yliopiston perustan muodostaisivat alkuun luonnollisesti Porin yliopistokeskus ja Rauman OKL.

Sote-asioiden siirtyessä vuodenvaihteen jälkeen pois kaupunkien ja Satakuntaliiton päiväjärjestyksistä, on aika satsata kaikki energia maakunnan elinvoimaisuuden kehittämiseen. Sen yhtenä peruspilarina mahdollinen Satakunnan yliopisto.

Toivoisinkin, että kaikki puolueet ja jokainen kansanedustajaehdokas ottaisi tästä kopin ja sitoutuisi ajamaan Satakunnan yliopistoa maakunnan yhteisenä kärkihankkeena tulevalla vaalikaudella.

Aki Kalliomäki

FT, asiakkuuspäällikkö

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut