Ukrainan armeija tarvitsee apuasi

6.12.2022 19:15

Kuten kaikki terroristit, venäläiset iskevät pääosin siviilikohteisiin Ukrainassa. Venäläiset tuhoavat ohjusten ja lennokkien avulla Ukrainan energiajärjestelmiä, sairaaloita, elintarvikevarastoja, asuntoja ja liikenneverkkoa. Kansainvälisen oikeuden mukaan nämä ovat sotarikoksia.

Ukrainassa tarvitaan runsaasti arvokasta humanitääristä apua, mutta tämän lisäksi Ukrainan armeija tarvitsee tukeamme, jotta se voi ampua alas venäläiset ohjukset ja lennokit sekä ajaa venäläiset valloittajat pois Ukrainasta.

Voimme tukea Ukrainan armeijaa rahalahjoitusten avulla nettisivun kautta, tai suoraan pankkitilille: DE05 5040 00005040 040066, National Bank of Ukraine, viesti: ac 47330992708.

Nettisivun ja pankkitilin tiedot on varmistettu Ukrainan Suomen suurlähetystöstä. Lahjoitus menee suoraan valittuun tarkoitukseen ilman välikäsiä.

Venäjän hyökkäyksessä Ukrainaan kyse on demokraattisten valtioiden ja diktatuurien välisestä sodasta, jossa Ukraina puolustaa yksinään koko demokraattista Eurooppaa.

Tässä sodassa on kysymys myös totuuden ja valheen, sananvapauden ja sensuurin, rehellisyyden ja korruption sekä ennen kaikkea hyvän ja pahan välisestä taistelusta.

Diktatuureissa perusajatus on, että diktatuurin kannattajat ovat arvokkaampia ihmisiä kuin muut ja siksi heillä on oikeus alistaa muita. Tätä ajatusta tuetaan myrkyllisen nationalismin ja avoimen syrjinnän avulla.

Diktatuureissa ihmisten arvo mitataan sukupuolen, rodun, kansallisuuden, kielen, uskonnon, mielipiteen, poliittisen toiminnan, perhesuhteiden, tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

Diktaattorit ja heidän tukijoukkonsa pelkäävät eniten demokratian leviämistä omalle alueelleen, koska sen myötä he menettäisivät valtansa, etuoikeutensa ja yhteiskunnalta ryöstämänsä omaisuuden.

Diktaattorit tukevat toisiaan, tämä on tullut hyvin esille myös Ukrainan sodan aikana. Venäjää tukevat muun muassa Iran, Pohjois-Korea, Kuuba, Eritrea, ja omalla tavallaan myös Unkari ja Turkki. Kiina on yrittänyt pitää matalaa profiilia.

Historia osoittaa, että diktaattorit eivät pysähdy neuvottelemalla ja myönnytyksillä. Venäjä jatkaa alueensa laajentamista, jos annamme sen voittaa Ukrainassa.

Venäjä on murhannut jo yli puoli miljoonaa ihmistä aloittamissaan sodissa: Moldova 1992, Abhaasia 1993, Tšetšenia 1994, Tšetšenia 1999, Dagestan 1999, Etelä-Ossetia 2008, Krim 2014, Donetsk 2014, Luhansk 2014, Syyria 2015, Keski-Afrikan tasavalta 2018, Kazakstan 2022 ja Ukraina 2022.

On masentavaa, että Venäjältä löytyy vieläkin aivan liian vähän Alla Pugachevan kaltaisia rohkeita ihmisiä, jotka uskaltavat kertoa totuuden ja uhmata diktatuurin väkivaltakoneistoa.

Näistä syistä johtuen meidän kannattaa tukea Ukrainaa kaikin käytettävissä olevin keinoin, jotta Venäjä ei pysty tuhoamaan ukrainalaisten demokraattista yhteiskuntaa julman terrorin avulla ja laajentamaan väkivaltaista diktatuuriaan.

Antti Roine

Ulvila

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut