Pelin politiikka tuli tiensä päähän

26.11.2022 21:30

Porin kaupunginvaltuusto valitsi 14. marraskuuta Porin kaupunginjohtajaksi turkulaisen Lauri Innan, joka on sitoutumaton. Suljetussa lippuäänestyksessä Lauri Inna sai 44 ääntä, Krista Kiuru (sd.) 14 ääntä ja Porin vs. kaupunginjohtaja Lauri Kilkku (kok.) yhden äänen.

Poriin tarvittiin nyt muutosjohtaja, jotta valinta ei olisi ollut edellisen kerran toisinto.

Luin SDP:n Porin kunnallisjärjestön puheenjohtajan Esa J. Wahlmanin haastattelun (SK 17.11.). Wahlman toteaa, että Lauri Inna on porvari, koska hän ei ole minkään puolueen jäsen. Wahlman sanoi, että paras jäi valitsematta, mutta valittiin sopivin.

Wahlman nimesi vasemmistoliiton valtuutetut kommunisteiksi, koska he äänestivät “porvaria“ eikä SDP:n Krista Kiurua. Osansa sai myös kokoomus, jonka valtuutetut äänestivät oman ehdokkaansa Lauri Kilkun sijasta Innaa.

Porin kaupunginjohtajan valinta oli henkilövaali. Sen ymmärsivät muutosta hakeneet Porin kaupunginvaltuuston puolueet, jotka torppasivat SDP:n pelin politiikan.

Vuonna 2004 Porin kaupunginjohtajaksi valittiin Aino-Maija Luukkonen (sd.). Wahlman kertoi, että valinta oli ja ei ollut hyvä. Allekirjoittaneen tiedossa on myöhemmin ilmenneet vaikeudet. Ne kohdistuivat Porin kaupungintalon työyhteisön johtamisen ongelmiin, jotka lukitsivat ovet “asemasodaksi“.

Aino-Maija Luukkosen virkakaudella Porin elinkeinotoimi pelasi vasenta paitsiota. Yksityisen sektorin investoijat kiersivät kaukaa Porin kaupungin. Useat isot ja merkittävät investoinnit ovat menneet Harjavaltaan, Huittisiin, Kokemäelle ja Raumalle. Osansa on saanut myös Ulvila, jonne Pori menetti Satamaidon ja Valmetin.

Porin uusi kaupunginjohtaja Lauri Inna on ammattijohtaja, jolla on taloudellista osaamista. Häneltä porilaiset veronmaksajat odottavat hyvää henkilöstöjohtamista ja panostamista Porin elinkeinotoimeen.

Onko SDP valmis tukemaan Lauri Innaa?

Kari Pajula

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut