Kunnallispolitiikassa on kyse yhteistyöstä ja arjen asioista, ei valtapelistä

22.11. 5:00

Esa J. Wahlmanin haastattelussa (SK 17.11.) sekä Sampsa Katajan mielipidekirjoituksessa (SK 18.11) Porin kuntapolitiikkaa tarkasteltiin vallan hankkimisen ja vallankäytön näkökulmasta.

Erityisesti tätä lähestymistapaa kuntalaiset hyvin yleisesti vieroksuvat, mutta nämä miehethän todellakin tietävät, miten kokoomuksen ja demarien kaksinvalta ja kabinettipeli on Porissa menneinä vuosikymmeninä toiminut.

Politiikkaan liittyy aina valta. Kunnallisessa päätöksenteossa on kuitenkin kyse ennen muuta yhteistyöstä ja tavallisista kuntalaisten arjen asioista.

Porissa sosialidemokraattisessa kunnallisjärjestössä on hyväksytty kuntavaaliohjelma, johon me demareiden kaupunginvaltuutetut olemme ehdokkaiksi ryhtyessämme sitoutuneet – aivan samoin kuin muidenkin puolueiden ehdokkaat sitoutuvat omaansa.

Vaalikauden aikana käytännön päätöksenteko tapahtuu lautakunnissa, kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuustossa. Yksittäisissä asioissa Porin sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö ei ole ohjaillut, eikä ohjaa demareiden valtuustoryhmää tai muidenkaan toimielinten jäseniä.

Valtuustoryhmässämme on hyvä yhteishenki, ja olemme toteuttaneet vaaliohjelmaamme varsin avoimesti ja johdonmukaisesti.

Kannatimme pormestarimalliin siirtymistä ja pysyimme palloiluhallin rakentamisen puolella. Näissä asioissa kantamme on moninaisten vaiheiden jälkeen lopulta jäänyt vähemmistöön, kun joidenkin muiden ryhmien jäsenillä on takki kääntynyt vauhdikkaasti viuhuen.

Keskeisten tavoitteiden osalta, ihmisille tärkeiden arjen asioiden kannalta vaaliohjelmamme voi katsoa toteutuneen tähän mennessä hyvin, ja näitä porilaisten arkisia asioita edistämme tulevinakin vuosina.

Sosialidemokraattien äänestäjät voivat lukea varsin tyytyväisin mielin Porin uutta strategiaa ja esimerkiksi viime viikon maanantaina kaupunginvaltuustossa hyväksyttyä vuoden 2023 talousarviota, jossa tehtiin tärkeitä lisäpanostuksia muun muassa lasten ja nuorten koulutukseen, työllisyydenhoitoon ja joukkoliikenteeseen.

Olemme luvanneet vaaliohjelmassamme huolehtia avoimesta ja hyvästä hallinnosta sekä johtamisesta. Tätä linjausta olemme myös ryhmämme toiminnalla edistäneet.

Emme ole esimerkiksi olleet kampeamassa väen väkisin ja hyvin kyseenalaisin väittein nurin jo tehtyjä päätöksiä, organisoineet normaalista päätöksentekoprosessista poikkeavaa hankkeiden rinnakkaisvalmistelua, järjestäneet osan poliittisista ryhmistä ulos sulkevia salakokouksia tai vuotaneet lehdistölle salassa pidettäviä henkilöarviointeja.

Edellä kuvatuista toimintatavoista pidättäytymistä rohkenemme toivoa myös kaikilta muilta kaupungin päättäjiltä.

Jotta Pori voisi menestyä ja saavuttaa täyden potentiaalinsa, haluamme omalta osaltamme keskittää energiamme kaupungin elinvoiman ja kaupunkilaisten laadukkaiden palveluiden kehittämiseen. Näitä tavoitteita edistämme hyvässä yhteistyössä muiden poliittisten ryhmien ja uuden kaupunginjohtajan kanssa.

Emme tuhlaa aikaamme valtapeleihin ja vastakkainasettelun luomiseen.

Jyrki Levonen

Porin sd-valtuustoryhmän puheenjohtaja

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut