Alkoholittomassa bileillassa voi olla kovempi meno kuin missään muualla

20.11. 6:00

Voiko arki-iltana loppuunmyydyssä alkoholittomassa bileillassa olla hauskempaa ja kovempi meno kuin missään muualla? Ilmeisesti todellakin voi.

Instagramissa suurta suosiota saanut @Darravapaa-tili on tuonut vakavasti otettavammin sober curious -liikettä esiin Suomessa, ja alkoholittomia Sober Furious -bileitä onkin järjestetty onnistuneesti jo useampia Helsingissä ja nyt syksyn aikana ensimmäistä kertaa Turussa ja Tampereella.

Sober curious tarkoittaa raitisteluun uteliaalla mielenkiinnolla suhtautumista. Sober Furious -bileissä ei myydä tai kuluteta ollenkaan alkoholijuomia eikä sisään päästetä selvästi humaltuneita. Darravapaata lainataksemme bileissä ainut stimulantti on musiikki ja ihmiset.

Tapahtuman ajan ovat käytössä turvallisemman tilan periaatteet, ja se näkyi joka paikassa, missä kuljimmekin Tampereen Tullikamarin Klubilla. Tunnelma oli kokonaisuudessaan huomioonottava, sensitiivinen ja hyväksyvä, josta konkreettisena esimerkkinä baarin vessat, jotka olivat bileiden ajan sukupuolineutraaleja.

Baaritiskillä oli nähtävillä paljon erilaisia alkoholittomia juomia, eikä niitä tarvinnut tihrustaa juomalistan alanurkasta pienellä kirjoitettuna tai alkoholillisten juomien joukosta. Tarjolla oli esimerkiksi limsoja, alkoholittomia oluita, siidereitä ja lonkeroita sekä paljon erilaisia moktaileja eli alkoholittomia drinkkejä. Jokaiselle oli siis jotakin!

Saavuimme puolituntia bileiden alun jälkeen. Narikasta kurkistellessamme näimme suuren joukon tanssimassa DJ:n tahdittamana. Ei tarvinnut jäädä odottelemaan sitä, että juhlijat saivat juomien avulla rohkaistua itsensä tanssimaan, vaan porukka heittäytyi heti mukaan.

Sober curious -ilmiön tapahtumat tarjoavat vaihtoehdon Suomessa totuttuun baari-iltaan, joka yleisesti voi sisältää muun muassa alkoholia, epämääräistä sekoilua ja rikkoutuneita laseja.

Kannustamme, että baarien henkilökunta ja omistajat sekä muut tapahtumien järjestäjät suhtautuisivat avoimesti sober curious -ilmiöön ja Darravapaan toimintaan! Tässä kelkassa kannattaa olla!

Keskiviikkoiltana olisi ollut mielenkiintoista päästä Tampereen Tullikamarin Klubin työntekijöiden pään sisään. Uskoisimme tapahtuman jälkeen tanssilattian olevan vähemmän tahmea, paikkojen enemmän ehjiä ja hymyn olevan herkemmässä kuin "normaalin" loppuunmyydyn tapahtuman jälkeen.

Kannustamme muitakin tästä ilmiöstä kiinnostuneita ottamaan @Darravapaa-tilin seurantaan Instagramissa ja Facebookissa, jotta pääsette mukaan seuraaviin mahdollisiin bileisiin.

Mielestämme Darravapaan järjestämä Sober Furious -tapahtuma oli juuri sitä, mitä odotimmekin, sillä olimme seuranneet koko ilmiötä jo pidemmän aikaa ja nähneet somessa julkaisuja aikaisemmista bileistä.

Koimme, että nämä olivat parhaat bileet, joissa olimme olleet. Ketään ei syrjitty, kaikki otettiin huomioon, jokainen sai olla täysin oma itsensä ja tanssia omalla tanssityylillään sekä nauttia hyvistä juomista. Näiden bileiden jälkeen kenelläkään ei ollut aamulla darra!

Tätä lisää!

Meeri Ahola

Eurajoki

Kaisa Tiihonen

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut