Kekkoslovakian hillitty charmi

19.11. 6:00

Haluan kiittää Esa J. Wahlmania ryhdikkäästä ja viihdyttävästä haastattelusta, joka henki vahvasti kekkosslovakialaisen freesiä tunnelmaa. Haastattelun luettuani tiesin, että äänestin juuri oikeaa henkilöä Porin johtoon.

Wahlmanille tuotti jostain syystä ongelmia ymmärtää, miten vasemmisto – joita Wahlman kuvaa kommunisteina – äänesti porvariehdokasta. Jos kuitenkin ihan totta puhutaan, niin oikeistodemarin ja porvarin välisiä eroja on ulkopuolisen silmään mahdoton erottaa. Toisin sanoen kaupunginjohtajaäänestyksessä ei luulisi tapahtuneen mitään vahinkoa.

Todellinen vahinko näyttääkin tapahtuneen siinä, että uusi kaupunginjohtaja ei ole demari – jonka Wahlman enemmän tai vähemmän suoraan haastattelussa toteaakin.

Haluaisin tässä nyt muistuttaa, että vasemmiston tai yhdenkään muun puolueen rooli ei ole toimia demarien junttapolitiikan tukena. Useimmat meistä toimivat luottamustoimissaan Porin asukkaiden hyvinvoinnin ja palvelujen parhaaksi, ja tämä on myös vasemmiston linja.

Toivoisinkin saman ajattelun löytävän kasvupohjaa jonakin päivänä myös demarileiristä. Parempi Pori rakennetaan ainoastaan avoimuudella ja demokraattisilla periaatteilla, ei äkkiväärällä junttapolitiikalla. Menneisyyden resepteillä ei korjata nykymaailman ongelmia.

Toivon kuitenkin sinulle, Esa, leppoisia eläkevuosia ja menestystä kirjantekoon. Lupaan lukea sen heti, kun se on valmis. Sitä on sitten hyvä peilata nykymaailmassa tapahtuneita muutoksia vasten.

Rami Virtanen

Vasemmistoliiton varavaltuutettu

kansanedustajaehdokas

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut