Opettajakoulutusoppilaitoksen pitää säilyä Raumalla

15.11. 15:36

Turun yliopiston uudet suunnitelmat menoleikkaus- ja tehostamisohjelman neuvotteluihin ovat karua luettavaa (Satakunnan Kansa 11.11.2022). Menoleikkaus- ja tehostamissuunnitelmien olemassa oleva vaihtoehto on opettajankoulutuksen tutkinto-ohjelmien siirtäminen Raumalta Turkuun ja käsityönopettajankoulutuslinjan lopettaminen.

Rauma on saanut nauttia Normaalikoulun ja vasta kaksi vuotta sitten rakennetun Pikku-Norssin palveluista, mutta nyt nämäkin toiminnot ovat uhattuina Turun yliopiston lähtöaikeiden takia.

Rauman opettajankoulutuslaitoksen noin 1 050 iloista opiskelijaa ovat elävöittäneet kaupunkikuvaa ja elinkeinoelämää keltaisissa haalareissaan osallistumalla kaupungin rientoihin ja käyttämällä paikallisia palveluita. Opiskelijat ovat tärkeä elementti kaupungin yritysten elinvoimassa, ja he vastaavat omalta osaltaan myös yritysten työvoimapulaan työllistymällä paikallisiin yrityksiin.

Opiskelijat käyttävät hyvin laajaa kirjoa yritysten palveluita sekä järjestävät omia aktiviteettejään ja näin lisäävät oman jalanjälkensä Rauman keskustan elämään.

Raumalle vastikään opettajankoulutuslaitoksen lähelle rakennettu Pikku-Norssi on opiskelijoiden harjoittelupaikkana toimiva päiväkoti, jolla on monivivahteinen ja rikas yhteistyö Rauman kaupungin kanssa.

Pikku-Norssin laaja varhaiskasvatustyö perustuu uusimpiin, tutkittuihin metodeihin ja täten tukee varhaiskasvatuksen oppimisympäristöä. Laadukas varhaiskasvatustoiminta on omiaan vahvistamaan opettajankoulutusta sekä luomaan vetovoimatekijöitä Raumalle uusien perheiden houkuttelemiseksi kaupungin asukkaiksi.

Edellytämme, että kaikki mahdolliset toimenpiteet oppilaitoksen säilyttämiseksi toteutetaan viipymättä. Yli satavuotias perinne opettajaopiskelijoista ei saa päättyä Raumalla.

Antti Simula

puheenjohtaja

Rauman Yrittäjät ry:n hallitus

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut