Miksi diabeteshoitajan vastaanotto lopetetaan Ahlaisista?

11.11. 6:00

Ahlaisten terveyspalvelut lopetettiin vuonna 2012 liian isojen siivouskustannusten vuoksi. Diabeteshoitajan vastaanotto saatiin pitkän prosessin jälkeen neuvolan tiloihin, olihan liitossopimuksessakin erikseen mainittu erityisesti neuvolan toiminnan säilyminen Ahlaisissa. Asiakkaita on riittänyt, ja kyseinen palvelu on tuiki tärkeä jo diabeteksen aiheuttamien lisäsairauksien ehkäisemisen vuoksi.

Nyt kuuluu kummia: diabeteshoitajan vastaanotto lopetetaan vuoden vaihteessa Ahlaisista ja asiakkaat saavat oikein valita, menevätkö jatkossa Noormarkkuun vai Poriin vastaanotolle. Onko tullut mieleen, että saavutettavuus on heikkoa, koska joukkoliikenne ei toimi kunnolla ja Noormarkkuun ei terveysaseman viereen edes pääse autoton muuten kuin kävellen. Suurin osa asiakkaista ovat ikäihmisiä ja harvalla on edes omaa autoa.

Ymmärsin, että hyvinvointialueiden idea oli se, että lähipalvelut säilyvät. Miksi meille tärkeä diabeteshoitajan vastaanotto on kiire lopettaa ennen kuin hyvinvointialueet edes pääsevät toimimaan?

Regina Wittsberg

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut