Voiko seurakuntavaaleissa olla sitoutumaton?

Kirjoittajan mukaan aktiiviset seurakuntalaiset yhdessä työntekijöiden kanssa mahdollistavat seurakunnan toiminnan tulevaisuudessa.

4.11. 6:00

Seurakuntavaalit lähestyvät. Ennakkoäänestys on 8.-12. marraskuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 20. marraskuuta. vain oman seurakunnan kirkossa.

Porissa toteutetaan kahdet vaalit samaan aikaan. Porissa ja Pomarkussa valitaan oranssilla vaalilipulla seurakuntaneuvostot johtamaan yksittäisen seurakunnan asioita. Toisessa vaalissa valitaan valkoisella lipulla Porin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto, joka muun muassa perustaa ja lakkauttaa virat, hyväksyy budjetin, toimintasuunnitelman, tili- ja toimintakertomuksen sekä päättää veroprosentin.

Äänestysprosentti on huolestuttavan alhainen, isoissa seurakunnissa alle 10 prosenttia, pienimmissä 15–20.

Tänä vuonna postitse on tullut kotiin kaikille äänioikeutetuille ilmoitus äänioikeudesta. Sieltä voit katsoa, missä voi äänestää ennakkoon. 20. marraskuuta voi äänestää vain oman seurakunnan kirkossa.

Satakunnan Kansan tekstaripalstalla on pohdittu eri valitsijayhdistysten taustoja. Pidetäänkö itsestään selvyytenä, että kaikkien seurakunnan luottamushenkilöiden pitää kuulua johonkin poliittiseen ryhmään tai että seurakunnassa ylipäätään halutaan toteuttaa yksisuuntaista poliittista ryhmäkuria?

Kristillisen kirkon ensisijainen tavoite on ihmisten pelastuminen. Tältä pohjalta sitoutumaton seurakuntaväki sitoutuu kirkon perustehtäviin: Jumalan Sanan julistaminen, sakramenttien jakaminen, kristillisen sanoman levittäminen ja lähimmäisenrakkauden osoittaminen.

Porissa sitoutumaton seurakuntaväki on vuodesta 1994 ollut mukana päätöksenteossa. Tässä ryhmässä toimimme itsenäisesti, omantuntomme mukaan seurakunnan luottamustehtävissä. Tähän meillä on edellytykset yhteiskunnallisesti aktiivisina kansalaisina eri ammattialojen edustajina. Pitkäjänteinen suunnittelu mahdollistaa seurakuntien terveen talouden. Poliittisesti sitoutumaton ja vastuullinen toiminta koituu kirkon parhaaksi.

Yhteiskunnan muutokset näkyvät seurakuntalaisten arjessa. Kirkolla on kaikille muuttumatonta annettavaa. Päämääränämme on rakentaa kirkon perustehtävästä käsin elävää kristillistä ja toimivaa seurakuntaa. Aktiiviset seurakuntalaiset yhdessä työntekijöiden kanssa mahdollistavat seurakunnan toiminnan tulevaisuudessa.

Harri Saine

seurakuntavaaliehdokas

sitoutumaton seurakuntaväki

Porin Teljän seurakunta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut