Onko tulossa historiamme tärkeimmät vaalit?

Kirjoittaja muistuttaa, että eduskuntavaaleihin on enää viisi kuukautta aikaa.

1.11. 5:00

Eduskuntavaaleihin on enää viisi kuukautta aikaa. Ja mediassa mielipidepolemiikki kiihtyy aina h-hetkeen saakka, joka on 2.4.2023. Nyt ehdokkaat ja puolueet ikään kuin lupaavat paljon, vaikka tosiasiassa eivät lupaa juurikaan mitään, mitä voisi jälkikäteen tarkistaa ja osoittaa yksiselitteisesti vaalilupauksen pettämiseksi.

Suomi on nyt muun maailman mukana ajautunut monella mittarilla mitattuna yhä pahempaan talousahdinkoon ja velkakierteeseen.

Nyt näyttää hyvin mahdolliselta, että ennen vaalipäivää ehtii Suomessa ja maailmalla tapahtua yhä lisää yhtä sun toista mullistavaa, sotatapahtumia ja ”putinpahuutta”, mitkä vaikuttavat äänestyskäyttäytymiseen ja vaalitulokseen.

Äänestäjät saattavat siis nyt joutua ehdokasta valitessaan melko yksin pahassa sekasorrossa perkaamaan todella perimmäisiä asioita ja arvoja. Eikä moni kuitenkaan saa varmuudella tietää oliko oma valinta oikea.

Kuka tai mikä puolue voisi olla se sateentekijä? Voidaan vain toivoa, että politiikan ääripäiden väliltä löytyy se Suomen valistunein joukkoviisaus, mikä johdattaa meidät mahdollisemman pienin vaurioin läpi pitkän kivisen polun.

Arvelen, että pelastusta ei löydy minkään puolueen ideologiasta ja ohjelmasta, vaan enemmänkin siitä, minkä tasoisia rohkeita, viisaita ja humaaneja yksilöitä puolueet onnistuvat riveihinsä haalimaan.

Olemme juuri näinä aikoina saaneet todella tuta, mitä siitä seuraa, kun sananvapautta ja vapaita vaaleja ei valtakunnassa ole. Jo tämä riittää syyksi kömpiä äänestyskoppiin.

Veikko Kaivola

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut