Mikä iso asia palloiluhalli on?

28.10. 5:00

Ismo Läntiseltä menevät mielestäni puurot ja vellit hieman sekaisin, kun hän kommentoi perusssuomalaisten linjauksia siitä, mikä asia on suuri ja merkittävä ja mikä vähemmän tärkeä.

Ymmärrän hyvin, että Läntisen omassa arvoasteikossa Porin palloiluhalli nousee yhtä tärkeäksi kuin maahanmuutto tai tuulivoima. Onhan palloiluhallissa kysymys hänen henkilökohtaisesta "kuningastavoitteestaan", jolla kieltämättä olisi myös positiivisia vaikutuksia kansanterveyteen.

Maahanmuutto ja tuulivoima ovat kuitenkin mittasuhteiltaan valtakunnallisesti aivan eri luokan kysymyksiä kuin yksittäisen kaupungin palloiluhalli.

Ymmärrän myös hyvin keskustelua, jossa kyseenalaistetaan palloiluhallin kustannusarvio suhteessa siitä saatavaan kokonaishyötyyn. Voidaan myös kysyä, onko olemassa tärkeämpiä rahareikiä kuin palloiluhalli. Minun mielestäni on.

Kriitikoiden mielestä toimiva palloiluhalli voitaisiin toteuttaa huomattavasti pienemmin kustannuksin. Miksi heidät on lähes tuomittu roviolle vääräuskoisina? Vai onko palloiluhalli niin pyhä asia, ettei edes sen toteuttamisen järkevyydestä tässä ajassa ja maailmantilanteessa saa edes keskustella.

Oma puolueeni demarit noudatti valtuuston äänestyksessä ryhmäkuria ja äänesti alkuperäisen suunnitelman puolesta. Kahvipöytäkeskusteluissa muiden ruohonjuuritason demarien kanssa on kuitenkin käynyt erittäin selväksi, että demarien äänestäjien joukossa on paljon alkuperäisen, kalliin palloiluhallin vastustajia.

Muistutan myös päättäjiä vanhasta tosiasiasta, että aina ei voi voittaa. Jos tappiot ottaa liian henkilökohtaisesti liian usein, käy luottamustoimi ennen pitkää turhan raskaaksi.

Perussuomalaisten sisäisiin päätöksiin en halua ottaa kantaa, mutta totean sen tosiasian, että maamme valtuustoryhmissä istuu valtuutettuja, jotka ovat syyllistyneet oikeisiin, rikoslaissa määriteltyihin rötöksiin.

Hannu Kaalikoski

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut