Torppasiko kateellisuus palloiluhallihankkeen?

26.10. 5:00

Porin kaupunginvaltuusto on päättänyt uuden palloiluhallihankkeen keskeyttämisen äänin 27 puolesta ja 32 vastaan. Äänestystuloksen ratkaisi kolme perussuomalaisten valtuutettua: Christa Lahto, Niko Viinamäki ja Matti Välimäki. He ymmärsivät, mitä muuta voitaisiin saada 23,5 miljoonan euron rahalla, joka oli tavoitehinta pelkästään palloiluhallihankkeen toteuttamiselle.

Palloiluhalli olisi toki tarvittu, mutta ei hinnalla, mihin demarivaltuutetut “hirttäytyivät“. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Laulainen arvosteli vastaan äänestäneitä siitä, että muiden urheilulajien valtuutetut olivat kateellisia, kun torppasivat pitkälle valmistellun hankkeen. Joukossa tyhmyys tiivistyy.

Kauhajoelle ja Joensuuhun ovat valmistuneet uudet palloiluhallit noin 10 miljoonalla eurolla. Joensuun palloiluhallissa on kansainvälisen tason koripallo- ja lentopallokentät sekä salibandykenttä. Syyskuussa valmistunut Kauhajoen areena toteutettiin yksityisin varoin.

Karhu Basket on kotimaisen korisliigan mahtiseura, joka pelaa parhaillaan Eurocupia. Porissa ei ole Joensuun Katajan ja Kauhajoen Karhu Basketin kaltaisia seuroja, jotka pelaavat kansainvälisellä tasolla. Sen vuoksi Porin palloiluhallihanke ei ole kiinnostava kohde yksityisen sektorin investoinneille.

Vuonna 1983 rakennettuun urheilutaloon ei riitä pelkkä vanhan saneeraus, koska sen seinät ja katto eivät tuo yhtään lisäneliöitä. Olisiko ratkaisu se, että urheilutaloon rakennettaisiin laajennusosa, joka korvaisi torpatun palloiluhallin?

Pohjois-Poriin on valmistumassa monitoimitalo ja Pohjoisväylän tuhannen oppilaan koulu. Sinne tulee piharakentamista, joka palvelee kaupunkilaisia lähiliikuntapaikkana.

Onko hankkeessa huomioitu myös sisäliikuntapaikka, jossa voidaan pelata salibandya, koripalloa, futsalia sekä muita sisäpalloilulajeja, ilman kateellisuutta ja pelin politiikkaa? Esimerkiksi Itätuulen koulun liikuntasalissa on jo pelattu divaritason salibandyottelu.

Kari Pajula

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut