Kirkkomme alamäki – mitkään vippaskonstit eivät auta lisäväen houkuttelemiseksi kirkkoihin

25.10. 5:15

Elämme päivä päivältä yhä maallistuneemmassa yhteiskunnassa. Suomen evankelis-luterilaisen kirkkomme Jumalaan uskovien määrä on 2000-luvulla lähes puolittunut. Varsinkin nuorison keskuudessa tällainen ilmiö on voimistunut.

Suuri osa ihmisistä on uskon suhteen välinpitämättömiä. Kristillisyys on monelle vain yksi uskonto monien muiden joukossa, ja osa kulttuuria. Nykyihmiselle näyttää riittävän materialismi, tieteeseen uskominen ja humanismi.

Satakunnassa on viime aikoina ollut vilkasta keskustelua Pomarkun ja Honkajoen kirkkojen muutoksista monikäyttöisiksi tiloiksi.

Mitkään vippaskonstit eivät kuitenkaan auta lisäväen houkuttelemiseksi kirkkoihin, vaikutus voi olla pitkässä juoksussa päinvastainen. Muutokset voivat karkottaa lopulta nekin sanankuulijat, jotka siellä nykyisin käyvät.

Usein vedotaan siihen, että kirkon täytyy uudistua ja kuunnella ihmisten toiveita ja mielipiteitä. Kirkkoa on viime vuosikymmeninä mukautettu monessa kohdin siihen suuntaan, mitä ihmiset haluavat. Vapahtajamme kuitenkin sanoi, että älkää mukautuko tämän maailmanajan mukaan.

Tapio Kamppi

Honkajoki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut