Poliitikoilla ei ole mitään näkemystä Suomen maa- ja metsätaloudesta

Kirjoittajalta ei heru kovin korkeaa arvosanaa nykypoliitikkojen näkemyksellisyydelle Suomen maa- ja metsätalouteen.

16.10. 17:47

Ympäristöasioissa Suomessa mellastavat ”paneelit” ja EU:lta tilatut direktiivit. Molempien taustalla on sama hierarkkinen ryhmä, joka koostuu ympäristöviranomaisista, toimittajista, yliopistotutkijoista ja poliitikoista, kuten parista EU-parlamentin jäsenestä Ville Niinistön johdolla.

Toimintatapa on matkittu Greenpeace-järjestöltä. Haetaan aina mahdollisimman suurta medianäkyvyyttä ja yllätystä. Käytetään tarkkaan mietittyjä iskulauseita. Tavoitteet, joihin pyritään nopeasti, ovat räikeästi ylimitoitettuja.

Mediaiskuissa viestitään tietoisesti koko maapallon ilmastopäästöistä niin kuin ne olisivat Suomen aiheuttamia ja Suomessa korjattavissa. Koskaan ei kerrota Suomen osuutta päästöistä (0,14 prosenttia).

Suomen päästöt ovat niin mitättömän pienet, että ne vesittäisivät harkitun iskun.

Viestintäiskujen kohde on aina sama, Suomen maa- ja metsätalous. Kohteena eivät ole kaupungit, asuminen, liikenne eikä yhteiskunnan infra. Kyseessä ei siis ole todellakaan koko Suomen ympäristöstrategia. Valitun kohteen päästöt ovat vain runsaat 10 prosenttia.

Miksi kohteena on piskuinen, kotimainen ruoantuotanto ja metsätalous?

Siksi, että se on yksityisen omistusoikeuden piirissä. Taistolainen ideologia vihaa vapaata talonpoikaa. Maa-ja metsätalous pitäisi saada vielä nykyistä tiukemmin (omien) ympäristöviranomaisten valvontaan.

Keihin ”paneelit” pyrkivät toiminnallaan vaikuttamaan? Tietysti kohteena on kansa, mutta todelliset kohteet ovat valtakunnan poliitikot.

Kansalaiset ymmärtävät pintapoliitikkoja paremmin, mitä jatkuvasta lupa- ja säädöstulvasta seuraa. Panelistithan eivät mieti tehtailunsa seurauksia ihmisten toimeentulolle. Heillähän on korkeat ideologiset tavoitteet, ja sitä paitsi ”omat” ovat turvassa virastojen suojissa.

Minua hirvittää nykyisten kansanedustajien löperyys. Ei ole mitään näkemystä Suomen maa- ja metsätaloudesta. Ympäristöasioissa tuetaan anarkististen mediatoimijoiden linjaa.

Erityisesti harmittaa oman puolueeni kokoomuksen ja entisen maatalouspuolueen keskustan edustajien täydellinen antautuminen. Ilmeisesti on kysymys osaamattomuudesta.

Kristilliset ja perussuomalaiset nousevat puolustamaan maatalousväkeä. Vain kansanedustaja Sari Essayah puhuu asiantuntevasti ja viisaasti maa- ja metsätaloudesta.

Jukka Tuori

maatalous- ja metsätieteiden maisteri, kaupunginvaltuutettu (kok.)

Huittinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut