Seniorit vastaan palloiluhalli

15.10. 19:06

Joku äityi taas mustamaalaamaan nimeäni SK:n tekstaripalstalla (12.10.). Syynä oli äänestämiseni palloiluhallihankkeen jatkamisen puolesta. No, tähän olen tottunut ja lienee jonkun tapa tehdä omaa vaalityötään. Itse pyrin ottamaan kantaa asioihin, en ihmisiin. Joskus on toki tullut tokaistua sellaistakin, jonka seuraavana päivänä olisi voinut sanoittaa toisin.

Porin kaupunginvaltuusto myönsi palloiluhankkeelle määrärahan ja antoi toimeksiannon hankkeen viemiseksi eteenpäin. Valmistelu oli viimeksi teknisen lautakunnan tehtävänä. Tämä tyssättiin lautakunnassa. Kaupunginhallitus käytti otto-oikeuttaan ja halusi, että kaupunginvaltuuston päätöstä noudatetaan ja asia etenee. Sinänsä oikeutetusti, mutta aivan eri tarkoitukseen olevalla menettelyllä asia tuli sitten poikkeuksellisesti uudelleen kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Asia olisi pitänyt viedä teknisessä lautakunnassa siihen vaiheeseen, että olisi ollut valmiiksi valmisteltu suunnitelma ja hankintapäätöksen esitys. Sitten olisi tullut tehtäväksi varsinainen hankintapäätös. Omasta mielestäni silloin olisi voitu harkita, onko talous- tai maailmantilanne muuttunut niin, että olisi syytä ottaa vaikkapa aikalisä. Tähän ei päästy, vaan kaupunginvaltuuston päätettäväksi tuli vain jatko tai hylky. Hanke tuli nyt hylätyksi, eikä sitä ole enää edes talousarvioehdotuksessa.

Moni hankkeen ei-äänestäjä kuvitteli, että halvempi projekti käynnistyy heti. Näin ei näytä käyvän. Halvempi projekti saattaa myös inflaation takia tulla myöhemmin yhtä kalliiksi kuin nyt kaatunut hanke.

Miten edistän seniorien asiaa omalla toiminnallani?

Ainakin pidän ryhmäkuria parempana siinäkin kuin sooloilua. Demariryhmä edistää yhtenäisenä myös seniorikansalaisten hyvinvointia. Tulevilla senioreilla on entistä vähemmän jälkeläisiä tukenaan.

Kun erilaista lasten, nuorten ja aikuistenkin liikkumisen edellytyksiä lisätään, niin heillä on enemmän sekä fyysisiä että henkisiä resursseja tukea ikääntyviä seniorivanhempiaan tulevissa haasteissa. Seniorit tarvitsevat turvallisia kävelyreittejä kodin lähiympäristössä ja edellytyksiä virikkeelliseen sosiaaliseen yhteistoimintaan.

Ari Nordström

vanhusneuvoston jäsen

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut