Venäjä ei lisämaita tarvitse

13.10. 21:15

Kansanäänestykset miehitetyillä alueilla Ukrainassa ovat huijausta ja irvokasta teatteria. Samoin Krimin kaappaus vuonna 2014 oli häikäilemätöntä kansainvälisen oikeuden rikkomista ja itsenäisen valtion suvereniteetin loukkaamista. Venäjällä ei ole koskaan ollut demokratiaa, joten sitä vasten on helppo ymmärtää Putin toimintaa.

Kun Ukraina luopui ydinaseistaan 1994 Budapestin sopimuksessa, sille taattiin itsenäisyys muun muassa Venäjän toimesta, mutta se lupaus on nyt rikottu perusteellisesti.

Zaporižžjan ydinvoimalaitoksen valtaus oli laiton, toisen valtion ydinvoimalan kaappaus

Jatkuva ydinaseilla uhkaaminen on törkeydessään jotain käsittämättömän häikäilemätöntä ja vie mahdollisuudet kansainvälisten suhteiden parantamiseen.

Venäjän tekemät ohjushyökkäykset siviilejä vastaan Ukrainassa ovat osa Putinin ja Venäjän äärimmäisen raakaa toimintaa, jota Venäjä ei saa koskaan anteeksi.

Koska Venäjä käyttää suurvalta-asemaansa törkeästi väärin ja toisten valtioiden uhkailuun, Venäjä pitäisi jakaa itsenäisiin federaatioihin, jotka voisivat itsenäisesti päättää taloudestaan ja kansainvälisistä suhteistaan. Nykyinen imperiumi-malli ei ole toiminut enää vuosikymmeniin.

Putinin lähipiiri muodostuu todellisuudentajunsa menettäneistä henkilöistä, jotka on aikanaan saatava vastuuseen. Venäjä ei lisämaita tarvitse väkivaltaisen hallintonsa pönkittämiseen ja kaikki Venäjän tekemät sotarikokset Ukrainassa aiheuttavat sen, että Venäjä menettää asemansa tasaveroisena valtiona Euroopan suuntaan vuosikymmeniksi, ja joutuu maksamaan kovan hinnan sotaseikkailustaan.

Pertti Salo

FM, opettaja ja yrittäjä

Eurajoki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut