Löytyykö some-jakoja keränneiden päivitysten takaa myös tekoja?

12.10. 20:15

Olen viime vuosien aikana kuunnellut monia puheita ja lukenut monia kirjoituksia työmarkkinoiden muutoksesta. On puhuttu siitä, kuinka nuori tullessaan töihin arvostaa vapaa-ajan ja harrastustoiminnan jo palkkansa edelle tai ainakin noiden asioiden merkitys on noussut viime vuosina.

Työpaikkani kuuluu niihin harvinaisuuksiin, jotka aktiivisesti ovat rekrytoineet uusia työntekijöitä vuosittain. Siitä on seurannut nuorennusleikkaus tekijäpolvessa.

Olen siis päässyt kokemaan ja toteamaan nuo väitteet muutoksesta todeksi – tai ainakin vapaa-ajan arvostus on noussut jyrkempää kehityskäyrää.

Mutta mitä olemmekaan saaneet edustajiltamme ja päätöksentekijöiltä?

Onko meillä todellisia toimia suosittujen kirjoitusten ja some-jakoja keränneiden päivitysten takana? Olemmeko tehneet esityksiä, jotka tukevat tätä suuntausta?

Vai tyydymmekö vain toistamaan samaa asiaa saadaksemme suosiota ja tykkäyksiä?

Keväällä edessämme ovat Teollisuusliiton historian ensimmäiset liittokokousvaalit ja toivonkin niiden ihmisten ehdokkuutta ympäri Suomea, jotka ovat valmiita edistämään ja uudistamaan työmarkkinoita.

Toivon myös ehdolle rohkeaan päätöksentekoon kykeneviä ihmisiä, jotka eivät luovuta päätösvaltaansa, eivätkä luovu mielipiteistään minkään ryhmän tai järjestön painostuksesta. Äänestäjän sinulle antama ääni on todella suuri luottamuksenosoitus.

Älä siis toimi aatteidesi tai lupaustesi vastaisesti.

Lähitulevaisuudessa työntekijöiden edustajilta tullaan vaatimaan aloitteellisuutta ja meidän on pyrittävä viemään ehdotuksiamme aina tes-neuvotteluihin asti.

Joka syksyinen pelko etuisuuksien menettämisistä voisi yhtä hyvin olla toivoa ja taistelua uusien esitysten läpimenosta.

Ollaan avoimia uusille asioille. Lisätään avoimuutta erilaisille vuorojärjestelmille. Ei tyydytä siihen, miten asiat ovat olleet ennenkin.

Muutetaan koko toimintaa, yhdessä.

Eero Rantala

luottamushenkilö

Nakkila

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut