Voiko ylpeyden niellä?

Porin kaupunginvaltuusto äänesti palloiluhallista 10. lokakuuta.

12.10. 20:04

Porin palloiluhallihanke otti jonkinlaisen aikalisän. Toivottavasti hallihanke ei kuitenkaan kokonaan kariutunut.

Reilut 10 miljoonaa euroa maksanut Joensuun ja kaiketi saman hintaluokan Kauhajoen palloiluhallin rakentaminen toteutettiin vahvasti yksityisellä rahoituksella. Molemmissa kaupungeissa pelaa joukkue korisliigassa.

Koripallo onkin kovassa nosteessa Susijengin menestymisen myötä. Sen takia merkittävien sponsorien saaminen tukemaan lajia lienee helpompaa kuin joihinkin muihin lajeihin.

Kaunis arkkitehtuuri ja sen vaatimat rakenteet maksavat luonnollisesti enemmän kuin ”peltihalli”. Porin urheilukeskuksen arkkitehtoniseen ympäristöön stadionin, Karhuhallin ja jäähallien lisäksi sopinee silti ulkoisesti melko vaatimattomankin näköinen palloiluhalli, kunhan sisätilaa on riittävästi, käyttäjien toiveet on huomioitu ja muut ominaisuudet sekä viihtyisyys ovat kunnossa.

Olen naapurikaupunkilaisena käyttänyt vuosikymmenten ajan Porin kaupungin rakentamia urheilupaikkoja joko ”urheilijana” tai katsojana. Tilavassa ja viihtyisässä hallissa tulisi varmasti käytyä seuraamassa urheilua mieluummin kuin keskustan urheilutalossa.

Ehdotankin Porin kaupunginvaltuustolle: antakaa pölyn laskeutua pari päivää ja sen jälkeen uutta matoa koukkuun.

Simo Pukkila

Ulvila

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut