Palloiluhalli tyssäsi kateuteen ja eduskuntavaaleihin

11.10. 17:00

Porilaisen sisäpalloiluväen pitkään kaipaama palloiluhallihanke törmäsi pääasiassa kateuteen. Vaikka julkisuudessa hallin vastustamisessa pääroolia näytteli raha, ei voida ummistaa silmiä siltäkään, että taustalla vaikuttivat ensi vuoden huhtikuun eduskuntavaalit. Tätä varten hankkeesta poikineet vaaliteemat on jo valmiina.

Valtuuston päätti maanantaina äänin 27–32 keskeyttää palloiluhallihankkeen. Päätös käytännössä tarkoittanee sitä, että hallihanke siirtyy hamaan tulevaisuuteen.

Päätös palautti myös Porin urheilutalon uudistushankkeen lähtöruutuun. Sitä ei voida toteuttaa, koska ei tilalle ole osoittaa muuta paikkaa.

Julkiset urheiluvaikuttajat hyväksyvät vain Isomäen jäähallin. Sinne syydetyistä veroeuroista ei metelöidä. Porin muut sisähallit ovat kilpailutoiminnan kannalta varsin puutteellisia katsomotiloista puhumattakaan.

Urheiluvaikuttajat keksivät palloiluhallihankkeen vastustamiseksi vielä senkin, että Pori on syrjässä.

”Ei tänne kukaan tuo palloilutapahtumia”. Nyt ei voida edes toivoakaan, kun hallihanke kaatui.

Porin kaupungin valtuusto päätti jo viime vuoden marraskuussa äänin 39– 20 hyväksyä hallille 25,1 miljoonan euron rahoituksen. Tuo myöhemmin kilpailutuksessa putosi 21,8 miljoonan euroon.

Kyllä sekin jostain kertoo, kun kilpailutuksen voittanut rakennusyhtiö ei miellyttänyt kaikkia porilaispäättäjiä.

Hallihankkeen poliittinen sooloilu vauhdittui siitä, kun teknisen lautakunnan kokoomuslainen puheenjohtaja Mikael Ropo sai nuijittua hallihankkeen keskeyttämispäätöksen, jonka kaupunginhallitus otto-oikeudellaan kumosi.

Lautakunnassa Ropon ”miinaan” astui kaksi perussuomalaista. Tästä puoluetoveriensa lipeämisestä hallihankkeen ”isä”, persujohtaja Ismo Läntinen oli tyrmistynyt. Siitä herääkin kysymään, että tuoko Läntinen puoluettaan enää minkäänlaisen palloiluhallihankkeen taakse.

Palloiluhallikohussa oli ikävintä se, että poliittisten intohimojen takia Porin eri urheilulajien harrastajat ajettiin toisiaan vastaan. Tästä oli näytteitä jopa julkisuudessa.

Pentti Välimaa

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut