Pori on peltihallien luvattu kaupunki – Miksei tehtäisi kerralla kunnollista?

Keskustelu Porin palloiluhallihankkeesta jatkuu

15.9. 19:00

Olen täysin samaa mieltä SK:ssa olleen Anne Liinamaan erittäin osuvan kirjoituksen (SK 11.9.) kanssa.

Kirjoitus käsitteli Porin jämähtäneisyyttä. Onko ihme, jos Pori ei lukeudu muuttovetovoimaisiin kaupunkeihin, jos täällä kaikki "isosti ajattelu" torpataan.

Porin väestörakenne ikääntyy hyvää vauhtia. Lapsiperheitä ja nuoria täytyisi onnistua houkuttelemaan tänne.

Perusopetuksen puitteisiin nyt panostetaankin ja mittavia kouluhankkeita on rakenteilla. Perusopetuksen jälkeisiin keski- ja korkea-asteen koulutuksiin on mielestäni jatkossa tärkeä panostaa, ja oma yliopisto pitää tähtäimenä.

Upea ja korkeatasoinen Samk-kampus meillä jo onkin, mutta toivottavasti myös ammatillista koulutusta ja oppisopimuskoulutusta kehitetään.

Porin pitää näyttäytyä mielenkiintoisena ja mahdollisuuksia tarjoavana kaupunkina, jotta nuoret muuttavat tänne opiskelujen perässä. Työ- ja yrityssektorin pitää tarjota heille avaimet asettua pysyvämmin.

Houkuttelevuutta lisäävät kattavat harrastus- ja liikkumismahdollisuudet myös seuratoiminnan ja kilpaurheilun osalta. Lisäksi vilkas ja rikas tapahtuma- ja kulttuurielämä toimivat houkuttimena.

Kuka muuttaisi kaupunkiin, missä ei koskaan tapahdu mitään? Musiikkifestareita alkaa kesällä olla mukavasti, mutta talvellakin täytyy olla harrastustoimintaa ja tapahtumia ja paikkoja niille.

Palloiluhalli on tärkeää rakentaa turvaamaan kunnon puitteet harrastaville ja kilpaileville lapsille, nuorille ja aikuisille. Jokainen osallistuva ja harrastava nuori, joka omaksuu liikunnallisen elämäntavan, säästää varmasti tulevaisuudessa kaupungin tai hyvinvointialueen rahoja. Tuloksena on parempi kansanterveys niin fyysisen kuin psyykkisenkin terveyden osalta unohtamatta sosiaalista aspektia.

Pitää myös huomioida, että palloiluhalli tarjoaisi esteettömät sisätilat vammaisliikuntaan, mikä tukee ihmisten yhdenvertaisuutta liikunnan harrastamisessa.

Pori on peltihallien luvattu kaupunki, joten kun jatkossa investoidaan ja rakennetaan, niin tehdään kerralla laadukasta ja kunnollista. Hieno esimerkki Porin harvoista toteutuneista "isosti ajattelusta" on keskustan uimahalli, jota ulkopaikkakuntalaisetkin kehuvat.

Porin tori ja kävelykatu on äkkiä läpikävelty ja tyhjien toimitilojen ikkunat katsastettu. Uusi torirakennus on suunta oikeaan, ja onhan yleissuunnitelma torin kehittämiseksi 10 vuodelle jo luotu.

Hyvä, että myös jokikeskushankkeen toinen vaihe on alkanut, ja tämä upea jokirantamme saa arvoisensa puitteet. Vielä kun päästäisiin Taavi-sillan edestakaisesta rahtauksesta paikallaan pysyvään kaarisiltaan.

Tiina Stenman

kaupunginvaltuutettu (ps.)

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut