Markkinamekanismi ja isojen maiden omat intressit tulevat meille kalliiksi

14.9. 18:11

Sähkön hintaa ja markkinamekanismin toimintaa on puitu pitkään ja hartaasti, mutta aina tuntuu tulevan uusia asioita esiin.

Minulle tuli aamu-uutisia lukiessa uutena tietona, että useat sähköntuottajat ovat sopineet hinnoista ostajien kanssa vuosiksi eteenpäin. Näin sanottiin Ylen uutissivulla.

Eikö siis olisi ollut luonnollista turvata vakaa hinta ainakin jollekin osalle sähköä niille suomalaisille, jotka eivät halua lähteä mukaan pörssihinnoitteluun?

Vai onko sähkönvälittäjät jo sopineetkin oman hintansa vuosiksi eteenpäin ja nyt vain haluavat rahastaa meitä?

EU-tasolla mietitään sitten jo isompia kuvioita ja siinä samalla luodaan poliittista julkisuuskuvaa, joka ei paljon vaikuta peruskuluttajan elämään.

Kattohinta Venäjän kaasulle on tietysti tällainen paljon kannatusta keräävä toimi, joka tuskin paljon vaikuttaa nyt, kun sitä ei enää juurikaan virtaa putkessa Saksaan.

Pahoin pelkään että EU:ssa isot maat hoitavat omien kansalaisten asiat ensin, vaikka samat arvot näissä isoissa linjoissa valtaosalla jäsenmaista onkin.

Laitankin toivoni kansallisiin toimiin maan sisäisissä toteutuksissa, vaikka yhdessä muodostamme tietenkin vahvemman toimijan maailmanlaajuisissa asioissa

Arto Koivula

Ulvila

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut