Porin teknisen lautakunnan jäsen Jari Haapaniemi: Pari faktaa palloiluhallista ja äänestyksestäni

Kuvituskuva.

8.9. 10:47

Lienee hyvä tuoda julki muutama asia äänestyskäyttäytymisestäni Isomäen palloiluhallin uudisrakennushankkeen käsittelyssä. Äänestin palloiluhallin hankkeen keskeyttämisen puolesta, koska minä haluan Poriin hyvän, toimivan ja edullisen palloiluhallin.

Suomeen on rakennettu hienoja ja käyttökelpoisia palloiluhalleja halvimmillaan 10–15 miljoonalla eurolla. Ihan pakko on ihmetellä, miksi Porissa maksaisimme palloiluhallista 21,8 miljoonaa, jos saisimme hyvän ja toimivan 10–15 miljoonalla?

Porin palloiluhallista näyttää tulleen leikki, jolle ei taida löytyä päätä eikä häntää, eikä kenelläkään ole käsitystä miten tämä leikki lopulta päättyy. Itse luulen, että tämä päättyy katastrofiin, eikä hallia koskaan rakenneta.

Sinällään surkea tilanne, sillä palloiluhalli Poriin ehdottomasti tarvitaan, mutta emme tarvitse ylihintaista palloiluhallia. Miksi palloiluhallin rakennusasia on päätynyt tähän pisteeseen? Pakko on tunnustaa, etten itsekään enää sitä varmuudella tiedä.

Ihmetyttää, miksi Porissa ei osata tai haluta etsiä kiinnostuneita tahoja hallin osarahoittajiksi? Muualla se näyttää onnistuvan.

Jyväskylässä on Hippos-liikuntakeskushanke, joka on kustannuksiltaan 150–200 miljoonaa euroa ja laajuudeltaan noin 160 000 brm2 (bruttoala) sisältäen monitoimiareenan, jalkapallostadionin, liikuntakeskuksen, erillisen voimistelutalon ja areenakeskuksen. Yksityistä rahaa hankkeeseen lienee 40–50 miljoonaa euroa.

Lahden Rantakartanoon on tulossa viihde- ja hyvinvointikeskus. Lahden kaupunki on mukana 50-metrisen altaan uimahallin toteuttamisessa, lisäksi kaupunki rakentaa alueelle pysäköintilaitoksen ja puhdistaa maa-alueet. Muu osa hankkeesta rakennetaan yksityisellä rahoituksella.

Joensuuhun valmistui alkuvuodesta 2022 Mehtimäen palloiluhalli sisäliikuntakäyttöön. Palloiluhalli maksoi noin 10,7 miljoonaa euroa. Palloiluhallin kustannuksiin ovat yritykset osallistuneet 2,7 miljoonan rahoituksella! Mehtimäen palloiluhalli on lähestulkoon toiminnoiltaan ja tiloiltaan samanlainen kuin Porin palloiluhalli.

Joensuun Mehtimäen halliprojektiin olisi porilaisten ihan hyvä käydä tutustumassa. Mehtimäen palloiluhallilla ja Porin tulevalla palloiluhallilla ei taida olla muuta eroa kuin Porin hallin tuplasti kalliimpi hinta.

Jari Haapaniemi (ps.)

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut