Mikko Elo: Krista Kiuru ei ole toiminut aktiivisesti Porin yliopiston tai liikenneyhteyksien parantamisen puolesta

6.9. 17:37

Alueellinen edunvalvonta kuuluu virallisesti maakunnallisille liitoille, eli täällä Satakuntaliitolle. Käytännössä edunvalvontaa suorittavat alueen kansanedustajat.

Kansanedustaja-ministeri on kaikkein parhaimmassa asemassa yritettäessä ajaa maakunnallisia hankkeita. Luonnollisesti myös erityisesti alueen suurten kaupunkien, kuten Porin ja Rauman kaupunginjohtajien tehtäviin kuuluu edunvalvonta.

Edunvalvonta nousee esille Porin kaupunginjohtajaa valittaessa. Kansanedustaja-ministeri Krista Kiuru on nyt hakenut Porin kaupunginjohtajan määräaikaista tehtävää. Kiuru on myös ollut pitkään Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Porin suuria kysymyksiä ovat viime aikoina olleet yliopiston saaminen ja liikenneyhteyksien parantaminen. En ole havainnut Krista Kiurun aktiivisesti toimineen noiden hankkeiden edistämiseksi. Kiuru oli opetusministerinä, mutta en muista hänen maininneen yliopiston tarpeellisuutta Porissa. Hän ei myöskään ole osallistunut Satakunnan Kansassa käytyyn keskusteluun korkeakoulutuksen kehittämisestä. Yliopistokeskus oli jo suunnilleen nykyisen kokoinen jo vuosituhannen alussa.

Satakunnan liikenneyhteydet ovat surullisen heikossa tilassa. Lentoyhteyksistä on maksettu miljoonia samalla, kun muut maakuntakentät ovat saaneet valtion tukea. Junayhteydet ovat samalla tasolla kuin 30 vuotta sitten, eikä ole maanteidenkään kunnossa kehumista.

Edunvalvonta on kansanedustajien yksi tärkeimmistä tehtävistä. Siksi toivon asiallista keskustelua aiheesta. Pori tarvitsee samat kehitysedellytykset kuin muutkin samankokoiset kaupungit.

Mikko Elo

valtiopäiväneuvos

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut