Merimetso, kalakantojen määrittäjä?

Merimetsoja Rauman Vähä-Järviluodossa kesäkuussa.

4.9. 20:45

SK (26.8.) kirjoitti toiminnanjohtaja Anu Niinikorven kertoneen Raumalla ammutun 237 rauhoitettua merimetsoa. Luvan oli myöntänyt Varsinais-Suomen ELY-keskus tappaa kaikkiaan 1 000 lintua suuressa viisaudessaan.

Nyt teurastajien mieltä tuntuu painavan se, että osa linnuista on jo matkannut muille maille tai vesille pyssyn kantaman päähän omalta pesimäalueeltaan.

Haluaisin nähdä puolueettoman viranomaisen yhteenvedon, jolla lupauksen myöntäjä voi todistaa mahdollisen kalakannan vähentymisen. Se, että jotkut yksittäiset kalastajat niin sanovat, ei ole mitenkään todistus syyttää vain merimetsoja. Sen jälkeen ELY:n pitää osoittaa syyllisen olevan juuri ja vain ainoastaan kuolemaan tuomittujen merimerimetsojen.

Mitä tapahtui 237 kuolleelle merimetsoille? Ovatko raumalaiset ravintolat hyödyntäneet esimerkiksi oheista uunimerimetsoa, jota hienommat loistoravintolat ovat aiemmin tehneet:

Uunimerimetso a la Phalacrocorax: Kynitty merimetso avataan, sisäosat poistetaan – muista myös siivet! - ja vatsaan työnnetään kirnutun voin kera vihannesseos, jossa timjami on pääosassa. Uuni pohjaritilälle yhtenäisten ohuiden koivulankkujen päälle tämä täytetty vainaja asetetaan hellästi ja pidetään 4,5–5 tuntia 140 asteen lämpötilassa.

Ruokapöytään katetaan ryyppylasit ja täytetään Bokma Oude Friesche Geneverillä. Heitetään merimetson rääpäleet roskiin ja herkutellaan mehukkailla koivulankuilla.

Tapio Meri

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut