Satakunnan pelastajaongelmat syvenevät

31.8. 17:40

Aluehallintovirasto on asettanut Satakunnan pelastustoimelle 1,5 miljoonan euron uhkasakon (SK 30.8.) liian vähäisestä henkilöstä sekä riittämättömistä toimenpiteistä ongelmien korjaamiseksi.

Pelastusjohtaja halusi asiasta valitettavan oikeuteen, vaikka pelastuslaitoksen johtokuntakin on Avin kannalla ja vaatii palvelutasossa olevien vakavien puutteiden korjaamista. Pelastustoimen isäntäkuntana Porin kaupunginhallitus otti asian käsiteltäväkseen ja asiasta äänestettiin kokouksessa (KH 24.5.).

Ainoastaan perussuomalaiset ja vasemmistoliitto vastustivat valituksen tekemistä ja olisivat pelastuslaitoksen johtokunnan tavoin halunneet korjata vakavat puutteet pelastustoimessa, joista myös Avi Satakuntaa on patistanut.

Hyvinvointialueen hallitus puolestaan valitsi pelastusjohtajan suoraan virkaan, kun muut toimialajohtajien paikat laitettiin hakuun. Lisäksi pelastusjohtajan palkankorotukseen löytyi pari tonnia lisää kuussa, vaikka palvelutason korjaamiseen sitä ei näytä löytyvän.

Perussuomalaiset vastustivat aluehallituksen kokouksessa korkeampia palkankorotuksia, mutta jäivät äänestyksessä yksin.

Oma ongelmansa tulee olemaan palomiesten saatavuus. Siihen on lääkkeeksi esitetty alueellista koulutusta, jota Porissa on aiemminkin järjestetty. Olen asian puolesta itsekin puhunut, mutta ainakaan vielä ei ole tullut vastakaikua ministeriöstä tai Kuopion suunnalta koulutuksen järjestämiseksi Porissa. Täällä olisi siihen erittäin hyvä harjoitusalue ja resursseja sekä osaamista muutenkin.

Kaiken tämän päälle tulee vielä pelastustoimessa tiedostettu yli 80 miljoonan euron rahoitusvaje ennen hyvinvointialueille siirtymistä, johon hallituksen suunnalta ei ole pyynnöistä huolimatta löytynyt riittävästi rahaa.

Virheet, jota pelastustoimen kanssa tehdään, voivat pahimmillaan maksaa vielä ihmishenkiä.

Petri Huru

kansanedustaja (ps.)

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut