Mikä on sopivaisuuden raja?

22.8. 21:42

Poliisia koskevan lainsäädännön mukaan poliisimiehen on virassa ja yksityiselämässään käyttäydyttävä siten, ettei hänen käyttäytymisensä ole omiaan vaarantamaan luottamusta poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon.

Kirkkolain hengen mukaista on, että papin sopivan käyttäytymisen vaade ulottuu viranhoidon ohella myös vapaa-aikaan.

”Virkamiehen” on siis kiinnitettävä huomiota siihen, ettei ylitä sopivaisuuden rajoja vapaa-aikanaankaan. Lain rikkomisesta puhumattakaan.

Poliitikot sen sijaan ovat oma lukunsa. Jos kansanedustaja rikkoo lakia, häntä rangaistaan samalla tavoin kuin muitakin. Sopimattomaan käyttäytymiseen voi reagoida kansa, joka seuraavissa vaaleissa joko antaa valtakirjan tai evää sen.

Myös puolue voi tehdä omat johtopäätöksensä ja päätöksensä. Totilasin pohjaan tuijottavia poliitikkoja Suomen historia kyllä tuntee, mutta huumehuuruisista ei onneksi ainakaan valtiollisella tasolla ole kerrottavaksi asti.

Suomen suurimmissa kaupungeissa tehtävissä jätevesitutkimuksissa erityisesti amfetamiinin ja kokaiinin käyttö on THL:n tilaston mukaan lisääntynyt räjähdysmäisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Tuntuu kummalliselta – tuntematta kuitenkaan asian yksityiskohtia sen tarkemmin – että sosiaali- ja terveydenhuollon vastuuministeri näyttää vihreää valoa huumeiden käyttöhuoneille. Ennemmin tarve olisi huumemyynnin, salakuljetuksen ja käytön ehkäisylle sekä varata lisää resursseja turvallisuusviranomaisille huumevalvontaan ja -tutkintaan.

Simo Pukkila

Ulvila

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut