Meitä on liikaa

11.8. 20:42

Kunnissa katsellaan väkiluvun muutoksia kauhistellen. Miksi meidän pikkukylämme asukasluku ei nouse, ja syntyvyys vain pienenee? Samalla maailman väkiluku on 7,5 miljardissa.

Vuonna 1917 Suomeen syntyi lapsia 81 046, kun taas sata vuotta myöhemmin lapsia syntyi 50321. Vuonna 2021 syntyi 49 594 lasta. En jaksa uskoa, että perhepolitiikalla on tähän merkitystä. Kyllä vaikutuksensa väkilukuumme on tulevaisuudessa maahanmuutolla, joka syntyy kolmannen maailman ylikansoittumisesta.

Vuonna 1917 väkilukumme oli 3 134 300. Vuonna 2017 meitä suomalaisia oli jo 5 513 130.

Suomen väkiluvulla ei ole merkitystä koko Telluksemme väkimäärään. Rupeaako tuo kahdeksan miljardia olemaan se raja, jolla on vaikutuksensa suomalaisenkin ihmisen jokapäiväiseen elämään?

Ratkaisumallit maailman väkiluvun laskuun voisivat olla hyvinkin yksinkertaiset. Lasten, varsinkin tyttöjen, koulutus on hyvä keino. Terveys- ja sosiaalipoliittisten keinojen vieminen ns. ylikansoittuviin osiin palloamme. Tässä kohtaa tulee mammona kuvaan mukaan, ja rikkaiden ihmisten ja maiden ahneus.

Kehittyvien maiden perhepolitiikka perustuu useamman lapsen politiikkaan. Henkiin jäävät hoitavat omat vanhukset ilman yhteiskunnan tukea. Tämä on kolmannen maailman vanhustenhuoltoa.

Nyt alamme olla niillä viimeisillä rajoilla, jolla voimme pelastaa tämän maapallomme. Tällä ylenpalttisella markkinataloudella ei ole onnellista loppua. Sopii myös ihmetellä perussuomalaisten kehitysavun vastaista linjaa, jonka päämääränä on yksinkertaistettuna ylikansoituksen lisääminen maapallolla, ja näin tuhota Tellus.

Pertti Pokki

Laitila

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut