Miten meidän käy?

19.7. 16:30

Venäläiskenraali Mihail Mizintsevin mukaan Ukrainasta olisi siirretty jopa 2,5 miljoonaa ihmistä Venäjälle (Yle 18.7.) Kiinassa uiguureja uudelleen koulutetaan säyseiksi kiinalaisiksi, Hongkongin autonominen asema on tuhottu. Tässä pari esimerkkiä suuremman valtion oikeudesta toimia miten haluaa.

Tällainen kohtalo olisi kuulemma saattanut odottaa Suomeakin toisen maailmansodan loppuselvittelyissä. Meidät olisi hajotettu pitkin suurta Venäjänmaata.

Nyt käydään vakavia neuvotteluja Suomen turvallisuuden lisäämiseksi Natoon liittymisen myötä. Arvelen, että edellä mainittujen kaavailujen estäminen on myös ajatustemme taustalla, kun nyt käymme neuvotteluja.

Kysymyksessä ovat siis aivan perustavaa laatua olevat kansalliseen turvallisuuteemme liittyvät seikat, eikä niihin ole syytä suhtautua mitenkään kevytmielisesti. Kaikki kunnia poliittisille neuvottelijoillemme, mutta haluaisin nostaa esiin myös yhden seikan.

Se on esirukous maamme ja kansamme puolesta. Älkäämme suhtautuko neuvotteluihin huolettomasti ajatellen, että kaikki käy lopulta hyvin. Ajatelkaamme asiaa myös rukouksen kannalta. Pyytäkäämme Taivaan isältä enkelijoukkoja suojelemaan maatamme ja kansaamme myös muuttuvissa poliittisissa oloissa.

Eero Kavasto

rovasti

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut