Ristiriitaista ilmastonmuutoksen torjuntaa

18.7. 17:42

Ilmaston lämpeneminen on yhdestä suusta todettu tulevaisuutemme uhkaksi. Muistakaamme jääkausi ajat sitten. Ajan kuluessa jäät ovat sulaneet. Ilmaston lämpeneminen ei siis ole uusi ilmiö. Olemme vasta nyt havahtuneet sen vakaviin seurauksiin. Ylimielinen keskittäminen kostautuu.

Suurimpien syyllisten torjuntatoimet ovat alkutekijöissä. Me suomalaiset pienenä tekijänä olemme sen kärjessä ja maksamme siitä suurten puolesta kohtuuttoman hinnan muun hyvinvointimme kustannuksella. Tämä ei ole oikein. Emme me suomalaiset tätä pitkään kestä. Läkähdymme vetäjän roolissa.

Autoteollisuus lipoo kieliään. Kielletään polttomoottorit ja siirrytään sähköön ja uusiin autoihin. Akkuteollisuus nousee arvoon arvaamattomaan tuntematta alan syvällisiä ongelmia. Mutta moottoritiet on rakennettu ajamista varten, suurista asutuskeskuksista toisiin. Autoista ei luovuta.

Samanlaisia piirejä pyörii roppakaupalla koko yhteiskunnassa. Ravinnon tuottajatkin ovat tähtäimessä välittämättä välttämättömästä, kasvavasta tarpeesta.

Ilmastomuutoksen torjunta ei ole hallinnassa.

Esko Eela

teollisuusneuvos

Säkylä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut