Yrittäjähenkisyys on tärkeä arvo 4H-järjestössä

15.7. 18:40

Satakunnan Kansan toimittaja nosti 14.7.2022 artikkelissaan tärkeitä näkökulmia nuorten kesätyöllistämisestä ja yrittäjyydestä Suomi-Areena-keskustelutilaisuudestamme ”Tulevaisuuden kesätyötä metsästämässä”. Artikkelissa viitattiin myös kommenttiini, miten on hyvä asia, että "yrityksissä kaikki ovat nykyään yrittäjiä".

Lue lisää: Nuorison töihin pääsystä puhuttiin fiksusti Suomi-Areenassa, mutta 4H:n toimitusjohtajan puheenvuoro vaikutti huolestuttavalta

Haluan selventää, että minä ja järjestömme emme kannata millään tavalla näennäisyrittäjyyttä, eikä kaikista tarvitse tulla yrittäjiä. Myönnän, että olisin voinut muotoilla kommenttini paremmin, mutta yksittäisenä nostona se antaa väärän kuvan siitä, miten suhtaudumme nuorten yrittäjyyteen.

Pidämme 4H-järjestössä tärkeänä, että jokaisella nuorella olisi mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä esimerkiksi 4H-yrittäjänä omana harrastuksenaan ja näin oppia yritteliäisyyttä. Tämä on varmasti myös kaikkien työnantajien etu, sillä oman yrittäjyyden kautta nuori oppii taitoja, joita työelämässä arvostetaan.

Yrittäjyys myös kiinnostaa nuoria. Viime vuonna 4H-järjestö mahdollisti 4H-yrittäjyyden ennätyksellisesti lähes 2 000 nuorelle. Nuoren yrittäjyys ei poissulje myöskään toisen palveluksessa oloa. Esimerkiksi 4H-järjestön kautta työllistyi viime vuonna yli 6 000 nuorta.

Järjestöllemme onkin tärkeää, että nuorelle on molempia vaihtoehtoja tarjolla.

Tomi Alakoski

toimitusjohtaja

Suomen 4H-liitto

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut