Lavrovin mielestä ei ole puhuttavaa

15.7. 21:31

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi eräässä tiedotustilaisuudessa, että ei ole puhuttavaa, jos länsi haluaa Ukrainan voittavan. Lavrov on tässä asiassa väärässä.

Itsenäisen valtion kimppuun hyökkääminen ja sen suvereniteetin törkeä loukkaaminen ja siviilien tolkuton tappaminen ja koko muun maailman uhkaileminen on sen verran vakava asia, että varmasti palautetta tulee.

Talouskriisin, energiakriisin ja ruokakriisin aiheuttaminen ja turvallisuusjärjestelmän sekoittaminen takaa sen, että puhuttavaa riittää Venäjän suuntaan, kun tämä nykyinen hässäkkä joskus selviää.

Venäjän ylimielisyys ja röyhkeys ei asiaa ainakaan auta. Venäjän ulkoministeriön röyhkeys on vaikeuttanut asioiden hoitoa joka suuntaan.

Venäjä on estänyt myös humanitaarisen avun toimittamista Ukrainaan ja muualle maailmaan.

Venäjä aiheuttaa nyt suunnatonta vahinkoa maailmantaloudelle ja elintarviketeollisuudelle. Tästä huolimatta Putin ja hänen hallintonsa haluaa vain kärjistää ongelmia.

Venäjä aiheutti 24. helmikuuta sellaisen aamuherätyksen ympäri Eurooppaa, että ei sitä ihan pienellä kuitata. Putin pilasi kevään ja pilaa nyt kesän.

Venäjällä on jo vaikeuksia motivoida sotilaitaan. Brittitiedustelu kertoo Venäjän mediassa kesäkuun lopulla julkaistusta videosta, jolla venäläissotilaiden puolisot vetosivat suoraan paikallispoliitikkoon saadakseen miehensä palautetuksi kotiin Ukrainan sodasta.

Yksi naisista kertoi Baikal-järven alueella toimivalle uutistoimistolle, että itäisen sotilasalueen 5. panssariprikaatin sotilaat olivat "henkisesti ja fyysisesti uupuneita", koska he ovat osallistuneet taisteluihin Ukrainassa tauotta helmikuun lopulta alkaen.

Venäjän aiheuttama kymmenien tuhansien siviilien tappaminen on nostanut niin valtavan vihan Ukrainassa, että Zelenskyllä ei ole pienintäkään vaikeutta kutsua sotilaat ja siviilit tukemaan vastahyökkäystä ja suorittamaan erikoistehtäviä venäläisiä vastaan.

Puolustustahto on erittäin vahva, eivätkä ukrainalaiset anna periksi.

Pertti Salo

FM, yrittäjä ja opettaja

Eurajoki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut